توسعه فعالیتهای دانش بنیان ها در سایه حمایت دولت از افزایش سرمایه صندوق های پژوهش و فناوری

توسعه فعالیتهای دانش بنیان ها در سایه حمایت دولت از افزایش سرمایه صندوق های پژوهش و فناوری به گزارش نت واش، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر ضمن اشاره به اثرات تورم در توسعه فعالیتهای شرکتهای فناور و دانش بنیان، اظهار داشت: کل سرمایه صندوق های پژوهش و فناوری هزار میلیارد تومان است و در صورتیکه بخواهیم از این شرکتها حمایت مناسبی صورت گیرد، نیاز است تا سرمایه این صندوق ها، روند افزایشی یابد.


محمدمهدی فریدوند، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در گفتگو با ایسنا، با اشاره به نقش نهادهای مالی در پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و فناور، اظهار نمود: یکی از بزرگترین چالش های شرکتهای دانش بنیان و فناوری که بخواهند محصولی را به تولید برسانند و تجاری سازی کنند، دسترسی به منابع مالی است. چون که هر محصولی که بخواهد به مرحله تولید برسد، در نهایت به یک منابع مالی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه دسترسی شرکت ها به این منابع مالی از راه بانکها تأمین پذیر نیست، اضافه کرد: از آنجاییکه بانکها برای شرکتهای توسعه یافته بوجود آمده اند و از سویی شرکتهای فناور تازه تاسیس هستند، بنابراین بانکها به سادگی به آنها تسهیلات عرضه نمی دهند؛ ازاین رو نیاز است تا منابع مالی در اختیار این نوع شرکت ها قرار گیرد.
فریدوند، شکل گیری نهادهایی مانند صندوق های پژوهش و فناوری را در جهت پشتیبانی از این نوع شرکت ها دانست و خاطرنشان کرد: این صندوق ها این وظیفه را بر عهده دارند تا خدمات مختلفی را به این شرکت ها عرضه کنند که همچون آن میتوان به صدور ضمانت نامه، اعطای تسهیلات و سرمایه گذاری خطرپذیر اشاره نمود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران افزود: در این خصوص صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران تابحال بالغ بر ۱۶ هزار میلیاردریال به شرکتهای فناور و دانش بنیان اعطا کرده است و رشد سالانه قابل توجهی هم داشته است.
وی میزان صدور ضمانت نامه در این صندوق را بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و خاطرنشان کرد: در چارچوب تسهیلات بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان و در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر در پروژه ها هم که اخیرا شکل گرفته است، بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان به شرکت ها اعطا شده است.

توانمندسازی شرکت ها در انعقاد قراردادها
فریدوند ضمن اشاره به چالش های شرکتهای فناور در انعقاد قراردادها با کارفرما، اضافه کرد: این شرکت ها برای انعقاد قرارداد احتیاج به ضمانت نامه دارند؛ ازاین رو ما خدمات صدور ضمانت نامه به شرکت ها عرضه می دهیم. در قالب حد اعتباری که برای آنها مشخص کردیم، در صورتیکه بخواهند قراردادی را با کارفرماها منعقد کنند، می توانند از خدمات صدور ضمانت نامه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران بهره مند شوند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر، صدور این ضمانت نامه را با حداقل تضامین و حداکثر سرعت دانست و اظهار داشت: بر این اساس شرکت ها می توانند در مدت ۲ ساعت ضمانت نامه مورد نیاز خویش را دریافت نمایند.
وی افزود: علیرغم تلاشهای صورت گرفته، حجم خدماتی که این شرکت ها نیاز دارند، متناسب با ظرفیت و منابع در اختیار ما نیست؛ چون که صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران سالانه به صورت متوسط می تواند ۶۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه به شرکت ها اعطا کند، درحالی که نیاز شرکت ها، بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان است.
فریدوند با تکیه بر لزوم توسعه منابع مالی این صندوق ها، تصریح کرد: برای تأمین نیازهای شرکت ها نیاز است تا دولت حمایت بیشتری از این صندوق ها داشته باشد و منابع آنها روند افزایشی داشته باشد.

تورم و نیاز بیشتر شرکت ها به منابع مالی
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به اثرات تورم بر فعالیتهای شرکتهای فناور و دانش بنیان، تصریح کرد: متاسفانه تورم باعث کاهش ارزش پول ملی شده و در نتیجه اثرگذاری منابعی که در اختیار شرکت ها قرار می گیرد، از دست می رود؛ به این معنا که بعنوان مثال در زمانی تسهیلات یک میلیارد تومانی مشکلات شرکت ها را مرتفع می کرد، ولی الان این شرکت ها به تسهیلات ۵ میلیارد تومانی نیاز دارند.
وی افزود: این در شرایطی است که منابع در اختیار این صندوق روند افزایشی ندارد؛ ازاین رو افزایش سرمایه این صندوق ها در پشتیبانی از این شرکت ها بشدت مهم می باشد و گلوگاه توسعه این صندوق ها در افزایش سرمایه آنها است.

سهم دولت در موفقیت صندوق های پژوهش و فناوری
فریدوند، صندوق های پژوهش و فناوری را محل تلاقی دولت و بخش خصوصی توصیف کرد و اظهار داشت: این صندوق ها به صورت کامل دولتی و یا خصوصی نیستند و دولت در این صندوق ها حداکثر ۴۹ درصد سهم دارد و زمانی که مقرر است سرمایه این صندوق ها افزایش یابد، از آنجاییکه سهامدار بخش دولتی در این صندوق ها، پارک ها هستند و چون این بخش ها هم در تأمین منابع خودشان گرفتار مشکلاتی هستند؛ بنابراین افزایش سرمایه صندوق ها با چالش مواجه خواهد بود.
وی افزود: صندوق های پژوهش و فناوری نهاد واسط هستند و هر چقدر این صندوق ها بزرگتر شوند، کمک بیشتری به شرکتهای دانش بنیان و فناور خواهد شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر، کل سرمایه صندوق های پژوهش و فناوری را هزار میلیارد تومان دانست و خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که بر مبنای برآوردهای ما در این انجمن، سرمایه این صندوق ها حداقل باید به ۵ هزار میلیارد تومان برسد تا بتوانند نیازهای این شرکت ها را پاسخگو باشند و در این حوزه نقش دولت بشدت مؤثر است.




منبع:

1402/01/14
21:29:48
5.0 / 5
1288
تگهای خبر: تجاری , تولید , خدمات , دولت
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است