فشار اصناف برای ازسرگیری فعالیت در شرایط كرونایی

فشار اصناف برای ازسرگیری فعالیت در شرایط كرونایی به گزارش نت واش در شرایطی که نگرانی از انتشار ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی در کشور وجود دارد، انتقادات اصناف هر روز نسبت به محدودیت های بدون حمایت بیشتر می شود؛ تا جایی که اتاق اصناف به ستاد ملی کرونا پیشنهاد داده مشاغل گروه ۲ که بیشترین واحدهای صنفی را شامل می شود، در شرایط قرمز هم با تشدید پروتکل ها مجاز به فعالیت باشند.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، از آغاز شیوع کرونا، سهمگین ترین موج پس از نوروز ۱۴۰۰ شروع شد و حالا هفته چهارمی است که مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ تعطیل هستند که طبق اعلام اتاق اصناف بیشتر از یک میلیون واحد صنفی را شامل می شود. این طولانی ترین محدودیت برای مشاغل از زمان آغاز شیوع کرونا است. طی هفته های اخیر مسئولان صنفی کشور بارها به بسته بودن واحدهای صنفی و فعالیت بانک ها و سازمان امور مالیاتی و غیره با عنایت به شرایط اقتصادی سخت اصناف انتقاد کرده اند. البته وزارت بهداشت هم در ایام ابتدایی آغاز موج چهارم کرونا، چندین بار خواستار تعطیلی کامل ادارات و بخش خصوصی در تهران شده، اما معلوم نیست که چرا محدودیت های بیشتر اجرا نشد.
با تداوم محدودیت های کرونا تسهیلات اندکی برای صنوف در نظر گرفته شد. طبق اعلام معاون اقتصادی رئیس جمهوری، برای بازه از اول تا ۲۰ اردیبهشت ماه تنفسی به مبادلات با چک داده و قرار شد بانک ها و موسسات اعتباری از صدور گواهی عدم پرداخت چک اجتناب کنند و مهلت پرداخت مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۳۹۹ تا آخر خرداد ۱۴۰۰ امهال شد. مواردی که ابراهیم درستی، نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق اصناف ایران اعتقاد دارد برای حل مشکلات اصناف کافی نیست. وی همینطور ضمن اشاره به اجاره ای بودن حدود ۴۰ درصد واحدهای صنفی، از عرضه پیشنهاد تشدید پروتکلهای بهداشتی، تداوم فعالیت مشاغل و تشدید نظارت ها به ستاد ملی کرونا اطلاع داده و گفته بود که نمی توان محدودیت های نظارت را رد کرد، اما یا باید بسته حمایتی برای مشاغل صدمه دیده در نظر گرفته یا قرنطینه کامل اعمال شود.
اتاق اصناف در دفاع از این پیشنهاد قول داده از همه ظرفیت ها برای نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی استفاده نماید اما بعید به نظر می آید که بتوان رعایت نکات بهداشتی در کلیه واحدها را زیر نظر گرفت.
از طرف دیگر روز گذشته محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف ایران، از کاهش فروش روزانه ۵۰۰۰ میلیارد تومانی اصناف در محدودیت های اخیر کرونایی اطلاع داد و اظهار داشت که نقش صنوف از شیوع کرونا کمتر از ۱۵ درصد است و سهم حمل و نقل عمومی در گسترش بیماری خیلی بیشتر است.
اگر این ادعا درست باشد، احتیاج به شفاف سازی دارد که چرا با وجود تأثیر پایین تعطیلی مشاغل در کنترل بیماری اقدامات بیشتری انجام نشده و مهم تر از آن با وجود علم به تأثیر بالای حمل و نقل عمومی بر گسترش بیماری، فقط کمتر از یک هفته است که طرح ترافیک لغو شده است؟ شاید در صورت تعطیلی سراسری یا حتی لغو طرح ترافیک از روزهای ابتدایی اعمال محدودیت ها، این موج زودتر کنترل و اصناف هم خسارت کمتری متحمل می شدند.
این در حالی است که به قول مجتبایی، شاغلان در بخش مشاغل کوچک و متوسط اصناف با خانواده هایشان حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می شوند و یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صنفی در گروه ۱، یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد در گروه ۲ و حدود ۳۰ هزار واحد در گروه ۳ و ۴ هستند.
در همین شرایط نگرانی از شیوع گونه های جهش یافته بیماری هم تشدید شده و معلوم نیست که با وجود خسارات و انتقادهای اصناف، دولت چه برنامه ای برای کنترل بیماری در نظر دارد و آیا چاره جایگزینی برای این محدودیت ها وجود دارد یا خیر.



1400/02/16
19:18:41
5.0 / 5
740
تگهای خبر: بهداشت , دولت , صنعت , فروش
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است