سامانه نیما صادرات را به كدام سو می برد؟

سامانه نیما صادرات را به كدام سو می برد؟ به گزارش نت واش بعد از طریق اندازی سامانه نیما برای فعالان اقتصادی، فرآیند صادرات با تغییراتی همراه شده است و به قول برخی دست اندركاران، سرعت حركت صادرات در كوتاه مدت با مشكلاتی روبرو خواهد شد اما حداقل در بین مدت سبب افزایش صادرات به كشورهای منطقه خواهد شد.



به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، پس از تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار برخی فعالان اقتصادی برای ثبت سفارش و انجام فرایند واردات و صادرات با مشكلاتی مواجه گشتند. این در شرایطی است كه بانك مركزی برای انجام عملیات نقل و انتقال بانكی از سامانه "نیما" رونمایی كرده است. البته هنوز این سامانه به صورت كامل قابل استفاده نیست و مشكلاتی دارد. همین سبب شده كه فرآیند صادرات برای صادركنندگان با مشكلاتی روبرو شود.

به اعتقاد كارشناسان، اتفاقاتی كه در حوزه ارز طی سه ماه گذشته رخ داد و اینكه پس از تعطیلات عید بی جهت نرخ ارز به ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ تومان رسید، به نظر می آمد كه وقت آن بود دولت به این قضیه ورود كند و با سیاست گذاری دقیق تری بتواند سركشی دلار را مهار كند. از جانب دیگر بعد از نوسانات ارزی و تصمیم جدید دولت در خصوص تعیین دلار ۴۲۰۰ تومانی بعنوان دلار تك نرخی، این ارز با قیمت اعلام شده صرفا به متقاضیان قانونی اعم از تجار تخصیص داده می گردد كه رئیس كل بانك مركزی اخیرا اعلام نمود از ۲۱ فروردین تابحال حدود ۹۲۱۰ فقره ارز ۴۲۰۰ تومانی معادل دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار تخصیص یافته و برخلاف برخی اعلام ها، روند صادرات و واردات متوقف نشده و ارز اختصاص یافته است. همینطور سایر متقاضیان كه به دنبال تهیه دلار هستند باید فعلا صبر كنند.

به قول فعالان بازرگانی در شرایط فعلی جهت استفاده از دلار ۴۲۰۰ تومانی میزان تقاضا برای ثبت سفارش به شدت بالا رفته است و روند صادرات و واردات را با مشكل روبرو كرده است و سامانه نیما هنوز به صورت كامل راه اندازی نشده است و ثبت سفارش برای خیلی از كالاها با مشكل روبرو است و اما كسانی كه از سال قبل ثبت سفارش داشته اند در بعضی موارد در كالاهای اساسی توانسته اند ثبت سفارش جدید انجام بدهند و در سال جدید موفق شده اند تخصیص ارز داشته باشند.

بعد از طریق اندازی سامانه نیما اعلام گردید هر صادراتی كه انجام می گردد باید ارز آن با استفاده از سیستم بانكی مبادله شود. این مسئله صادركنندگان بخصوص صادركنندگان به عراق و افغانستان را با مشكل روبرو كرده است كه اكنون بخشنامه ها و اصلاحیه هایی ابلاغ می گردد كه بتواند سامانه نیما را اصلاح و ایرادات آن را برطرف كند.

در این رابطه جهانبخش سنجابی شیرازی - عضو اتاق بازرگانی مشترك ایران و عراق - به ایسنا اظهار داشت: هم اكنون دولت اجبار صادركنندگان به حوزه عراق را برای بازگشت ارز با استفاده از سیستم بانكی معاف كرده است.

به قول وی، برای همین با این تصمیم این نوید داده می گردد كه در حوزه عراق و افغانستان دچار وقفه یا كاهش صادرات نشویم و امیدوار هستیم كه با عنایت به مزیت رقابتی كه صادرات به عراق نسبت به سایر كشورها پیدا كرده است می توانیم با استفاده از سیاست های جدید شاهد افزایش صادرات به عراق و افغانستان باشیم.

عضو اتاق مشترك بازرگانی ایران و عراق معتقد می باشد كه اگر كل صادرات به دنیا را در نظر بگیریم ثبات نرخ ارز تا زمانی كه تفاوت نرخ در بازار رسمی و غیر رسمی پر نشود در كوتاه مدت و دراز مدت تاثیر منفی بر صادرات خواهد داشت. اما خوشبختانه معافیت برای صادركنندگان به عراق و افغانستان لحاظ شده است و برای همین اثرات اقدامات جدید ارزی در حوزه عراق و افغانستان تخریبی نیست و به علت اینكه مزیت رقابتی برای صادرات به دیگر كشورها كاهش پیدا كرده، تعداد بیشتری از صادركنندگان تمایل خواهند داشت كه صادراتشان را به عراق و افغانستان انجام دهند تا از تسهیلاتی كه دولت برای صادرات به این دو كشور در نظر گرفته برخوردار شوند.



 

1397/02/17
14:53:13
5.0 / 5
5486
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است