، اقتصاد ایران در سال ۹۶،

اوضاع گل آلود قیمت سیگار در زمستان ۹۶، سیگاری ها چشم انتظار تعیین قیمت

اوضاع گل آلود قیمت سیگار در زمستان ۹۶، سیگاری ها چشم انتظار تعیین قیمت نت واش: خبر افزایش قیمت سیگار طبق لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، بازار این محصول دخانی را در اواخر سال قبل با آشفتگی همراه كرد تا جایی كه توزیع كنندگان با احتكار و گرانی غیرقانونی افزایش قیمت ها را از همان زمستان سال قبل كلید زدند.



به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، مبحث رفت و برگشت افزایش قیمت سیگار در نهایت با تعدیل افزایش قیمت سیگارهای تولید داخل و افزایش بیشتر عوارض سیگارهای وارداتی همراه شد تا پرونده میزان قیمت محصولات دخانی در سال ۱۳۹۷ بسته به نظر برسد و هرچند تصمیم گیری نهایی در مورد این مسئله توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت می گیرد اما تا كنون قیمت هر نخ سیگار طی سال جاری از ۶۷.۵ تا ۳۶۰ تومان قطعی به نظر می رسد.

سریال رفت و برگشتی افزایش قیمت سیگار

تعیین تكلیف در مورد بند جنجال برانگیز الحاقی ۷ تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۳۹۷، مجددا از جانب نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت افزایش قیمت هر نخ سیگار به كمیسیون تلفیق ارجاع شد؛ بندی كه در لایحه دولت وجود نداشت و توسط كمیسیون های مجلس شورای اسلامی به لایحه بودجه افزوده شد تا با اعتراض تولیدكنندگان داخلی مواجه شود كه در نهایت جهت تعیین تكلیف، از صحن علنی به كمیسیون تلفیق ارجاع شد تا در مورد آن تصمیم گیری شود.

این مسئله با اعتراض فروشندگان و توزیع كنندگان كالای دخانی تولید داخل مواجه گردید. آن ها معتقدند كه این اتفاق باعث می گردد در بازار قیمت سیگارهای تولید داخلی با برند ایرانی التهاب تولید شود، چراكه قیمت سیگارهای ایرانی نسبت به سیگارهای با برند خارجی تولید داخل و هم سیگارهای وارداتی كمتر بوده و دریافت عوارض ۳۵ تومانی از این سیگارها باعث افزایش ۵۰ درصدی قیمت این سیگارها می گردد.

تولیدكنندگان وتوزیع كنندگان می گویند در چنین بازاری بیشترین افزایش قیمت برای سیگارهای تولید داخلی ایرانی به وجود می آید كه این مسئله باعث خواهد شد بازار فروش، میزان تولید و اشتغال ناشی از این محصولات در داخل با بحران مواجه شود و باید در نظر داشت كه به علت نزدیك بودن بازه قیمتی سیگارهای قاچاق با سیگارهای تولید داخلی ایرانی، بحران دیگری برای فروش این محصولات به وجود می آورد.

در نهایت، اعتراض تولیدكنندگان و توزیع كنندگان محصولات دخانی داخلی كارساز شد و كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش میزان ۳۵ تومانی سیگار تولید داخل و ۵۰ تومانی سیگار وارداتی كوتاه آمد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۷ در بخش درآمدی بند الحاقی ۷ به تبصره ۶ را با ۱۳۵ رای موافق، ۶۶ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در مجلس را به تصویب رساندند.

بر این اساس، از ابتدای سال ۱۳۹۷ به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی ۷۵ ریال، تولید مشترك ۱۵۰ ریال، تولید داخل با نشان بین المللی ۲۵۰ ریال و وارداتی ۶۰۰ ریال بعنوان عوارض اضافه می گردد و وزارت امور اقتصادی و دارایی مكلف است مبالغ مذكور را از تولیدكنندگان و واردكنندگان حسب مورد دریافت و به حساب درآمد عمومی مبحث ردیف ۱۱۰۵۱۶ این قانون واریز نماید.

در حال حاضر تصمیم نهایی در مورد لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ و هم مواردی همچون افزایش قیمت سیگار بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود و باید منتظر ماند و این مجمع چه تصمیمی اتخاذ خواهد نمود.

علت مغایرت بند ۷ الحاقی تبصره ۶ با قانون برنامه ششم

نظر به اینكه در صورت قید ماده ای از مواد قوانین دائمی در قوانین برنامه ای كشور آن ماده هم تابع شرایط قوانین برنامه ای خواهد بود و تغییر آن نیاز به دو سوم آرای نمایندگان در صحن علنی دارد، این قاعده در مورد بند ۷ الحاقی مجلس به تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ رعایت نشده و این بند مغایر قانون برنامه ششم توسعه كشور است.

در ماده ۷۳ قانون برنامه ششم توسعه كشور ضمن تعیین عوارض مختلف بر محصولات دخانی طی بندهای متعدد، به بند (ب) ماده (۶۹) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) اشاره شده كه بر مبنای آن دولت می تواند عوارض بر دخانیات وضع كند.

این درحالی است كه در بند ۷ الحاقی قانون بودجه سال ۹۷ این اختیار دولت نادیده گرفته شده است و مجلس راسا و با استناد به بند (ب) ماده (۶۹) قانون الحاق (۲) نسبت به تعیین عوارض مجدد اقدام كرده است و اختیاری كه در برنامه ششم توسعه كشور به دولت داده شده در بند ۷ الحاقی مغایر ماده ۷۳ قانون برنامه ششم از دولت گرفته شده است و باید دو سوم رای نمایندگان برای آن دریافت و به اصلاح ماده ۷۳ برنامه ششم توسعه اشاره می شد.

بنابراین بند ۷ الحاقی كه با استناد به بند (ب) ماده (۶۹) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) در مجلس مطرح و به تبصره ۶ لایحه دولت اضافه شده است باید به علت مغایرت با قانون برنامه ششم توسعه حذف شود.

آشفته بازار قیمت سیگار؛ از احتكار تا گرانی غیرقانونی

پس از اضافه شدن بند جنجال برانگیز الحاقی ۷ به تبصره ۶ لایحه بودجه توسط مجلس شورای اسلامی درمورد دریافت عوارض سیگار كه منجر به افزایش قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل و سیگار وارداتی از ابتدای سال ۱۳۹۷ می گردد بازار این محصول در اواخر سال ۱۳۹۶ دچار آشفتگی در زمینه قیمت فروش شد.

با خبر افزایش قیمت سیگار در سال ۱۳۹۷ كه از اواخر سال قبل با عنایت به لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ عنوان شد، شاهد افزایش قیمت این محصول توسط توزیع كننده ها بودیم. محصولاتی كه قیمت درج شده بر روی هر پاكت آن با قیمت فروش محصول همخوانی نداشت و به صورت مثال هر پاكت سیگاری كه ۳۰۰۰ تومان روی آن قیمت درج شده با قیمتی بین ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان به فروش می رسید!

سیگار جزو كالاهایی است كه مشمول قیمت گذاری نمی گردد، اما ستاد تنظیم بازار در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ اعلام نمود كه هیچ كالایی تا آخر فروردین ماه سال ۱۳۹۷ نباید افزایش قیمتی داشته باشد.

افزایش قیمت سیگار در اواخر سال ۱۳۹۶ توسط توزیع كننده ها كلید خورد و آن ها با احتكار این محصول دخانی باعث آشفتگی در بازار قیمت سیگار شدند. احتكار توزیع كنندگان باعث شد تا عرضه سیگار در سطح بازار كاهش یابد و همین مساله باعث گرانی شود. بعد از آن با عنایت به اینكه تعادل بازار به هم خورده بود تولیدكنندگان تصمیم گرفتند تا قیمت ها را بالا برند تا شاید عرضه كنندگان از احتكار خودداری كنند و مجددا تعادل به بازار بازگردد، مساله ای كه تا حدودی اثرگذار بود، اما نتوانست باعث جلوگیری از افزایش قیمت سیگار شود.

مساله ای كه احتكاركنندگان سیگار به آن فكر می كردند عدم فروش كارتون های سیگار خریداری شده از تولیدكنندگان بود تا با آغاز سال ۱۳۹۷ سود دوبرابری را به دلیل افزایش قیمت ها به جیب بزنند.




1397/01/07
14:42:01
5.0 / 5
4434
تگهای خبر: بازار , بحران , بودجه , تولید
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است