نخستین شریك اروپایی ایران پس از برجام

نخستین شریك اروپایی ایران پس از برجام به گزارش نت واش بررسی وضعیت روابط اقتصادی ایران با كشورهای مختلف نشان داده است كه فرانسه پس از برجام مهمترین شریك اقتصادی ایران بوده و طی دو سال قبل سطح روابط دو كشور مسیر صعودی را طی كرده است.



به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، طی حدود دو سال كه از برجام می گذرد در بین كشورهای اروپایی فرانسه روابط گسترده تری در بین كشورهای اروپایی با ایران داشته است و در این مدت هیات های اقتصادی و سیاسی زیادی از دو كشور در رفت و آمد بودند. رفت و آمدهایی كه صرفا در حد مذاكره و گفت وگو مانند خیلی از هیات های دیگری كه به ایران آمدند باقی نماند و قراردادهایی میان ایران و فرانسه به امضا رسید.

بعد از برجام رئیس جمهور كشورمان به همراه هیات بلند پایه ای از مقامات دولتی و همین طور بخش خصوصی به فرانسه سفر كرد و چندین هیات هم از فرانسه با حضور وزیر خارجه این كشور به ایران انجام شد كه عمده اهداف این سفرها اقتصادی بود.

با وجود آنكه پس از برجام آمریكا محدودیت های زیادی را برای روابط با ایران انجام داده است و بخصوص در زمینه روابط بانكی دنیا با ایران سنگ اندازی كرده است، اما فرانسه با این حال شرایط روابط خود با ایران را با سرعت قابل توجهی گسترش داده است و قراردادهای مختلفی را در همین دو سال با ایران امضا نموده است.

پیش از سال های تحریم فرانسه و ایران شركای مهمی برای یكدیگر بودند و پس از برجام مجددا روابط دو كشور به سمت دوران پیش از تحریم ها حركت كرد. به دنبال این توسعه روابط قراردادی با شركت توتال برای توسعه فاز یازده پارس جنوبی بسته شد. همینطور قراردادی برای حضور شركت پژو در ایران منعقد شد و قراردادهایی هم با سایپا و ایران خودرو به امضا رسید.

خرید هواپیما ایرباس از فرانسه، قرارداد سرمایه گذاری مشترك در تولید محصولات كشاورزی، تفاهم نامه های تولید مشترك ماهی، انتقال فن آوری دانه های روغنی از فرانسه، بازسازی فرودگاه مشهد توسط یك شركت فرانسوی و تفاهم نامه تولید دارو در حوزه سلامت از دیگر فعالیت های اقتصادی مشترك بین ایران و فرانسه در دوران پسابرجام است.

البته ظرفیت های قابل توجهی برای همكاری بین ایران و فرانسه در زمینه های مختلف همچون حمل ونقل هوایی، نیروگاه، الكترونیك، مخابرات، نفت و گاز وجود دارد كه هنوز از بسیاری شان استفاده نشده است.

همچنین میزان مبادلات تجاری دو كشور در ۹ ماهه سال ۲۰۱۶ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵ از ۴۳۵.۵ میلیون یورو به ۱.۳۰۱ میلیارد یورو افزایش پیدا كرد. حجم روابطی كه بالاترین سطح روابط اقتصادی ایران با یك كشور اروپایی است.

فرانسه از سال های دور در صنایع ایران حضور داشته و بنابراین با وجود آنكه روابط دو كشور در دوران تحریم سیر نزولی پیدا كرد، اما هیچ گاه این روابط به صورت كلی قطع نشده است و الان فرصتی شده كه بار دیگر روابط دو كشور به سمت توسعه حركت نماید.

به گفته كارشناسان و فعالان اقتصادی تحریم ها، روابط بانكی و خطوط فاینانس را با محدودیت هایی مواجه كرده است و غلامحسین شافعی - رئیس اتاق بازرگانی ایران - تصریح می كند كه آثار این تحریم ها هنوز وجود دارد. به قول او با این وجود فرانسه سازوكارهایی برای مقابله با این محدودیت ها اتخاذ كرده، همچون اختصاص اعتباراتی برای سرمایه گذاری، اعطای ضمانت های صادراتی، عرضه وام های مستقیم دولتی به پروژه های سرمایه گذاری در ایران و همینطور اعطای اعتبارات خرید از جانب بانك های دولتی همچون این اقدامات است.

در تازه ترین دیدار میان رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران و سفیر فرانسه در ایران، غلامحسین شافعی تصریح می كند كه مهمترین مانع بر سر راه افزایش روابط اقتصادی و تجاری ایران و فرانسه مسائل بانكی است كه به قول او باید راهكاری برای او اندیشیده شود.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران هم اكنون تجارت دوجانبه بین ایران و فرانسه به شرایط میزان مبادلات دو كشور در زمان پیش از تحریم ها بازگشته و طبق آمار مربوط به سال ۲۰۱۷ میزان مبادلات دو كشور برابر با ۳.۸ میلیارد یورو بوده كه ۲ میلیارد یوروی آن به خریدهای نفتی توتال اختصاص دارد.

با این وجود به نظر ایران و فرانسه ظرفیت های فراوانی برای همكاری با هم دارند و طبیعتا با رفع موانع بانكی حجم مبادلات تجاری و سرمایه گذاری مشترك میان دو كشور می تواند در سطح بهتری اتفاق بیفتد.



 

1396/12/09
14:57:32
5.0 / 5
4811
تگهای خبر: تولید , دولت , هوا
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است