رهنما؛

در سال 2023 بیشتر از 80 درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود

در سال 2023 بیشتر از 80 درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود به گزارش نت واش، رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اظهار داشت: در سال ۲۰۲۳ بیشتر از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی گزارش شده در آسیا، سیل و توفان بوده است.


به گزارش نت واش به نقل از مهر، مهدی رهنما رئیس این پژوهشگاه از تهیه و انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در مورد وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی با مشارکت اعضا هیأت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، خدمات ملی هواشناسی-آبشناسی معروف به NMHSs، چندین مؤسسه تحقیقاتی، برخی از آژانس های وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان های بین المللی و منطقه ای اطلاع داد. وی افزود: در تهیه این گزارش نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان جهانی هواشناسی همچون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، بحرین، هنگ کنگ، چین، هند، عراق، ژاپن، قزاقستان، میانمار، ماکائو، مغولستان، نپال، عمان، پاکستان، قطر، جمهوری کره، روسیه، عربستان سعودی، سریلانکا، امارات متحده عربی، ویتنام و ازبکستان همکاری داشتند. رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در مورد محورهای اصلی این گزارش اضافه کرد: این گزارش به بررسی وضعیت اقلیمی منطقه در سال ۲۰۲۳ از منظر پارامترهایی همچون دما، بارش، دمای سطح دریا، سطح آب دریاها و و دشت های اصلی اقلیمی می پردازد. رخدادهای آفرین نظیر چرخنده ای گرمسیری، بارش های سنگین و سیل، خشکسالی، امواج گرمایی و آتشسوزی جنگلها، امواج گرمایی دریایی و سایر رخدادهای آفرین از دیگر موضوعات مورد بررسی می باشد. مهدی رهنما اظهار داشت: اثرات و مخاطرات در رابطه با آب و هوا همچون مرگ و میر و جمعیت صدمه دیده، وضعیت سامانه های اخطار بهنگام در آسیا، اخطار بهنگام و اقدام پیشبینی کننده در آسیا و چالش ها و فرصت ها از دیگر موضوع هایی است که در این گزارش بر آن تاکید گردیده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور افزود: بر طبق این گزارش در سال ۲۰۲۳ میانگین دمای آسیا نود و یک صدم درجه سلسیوس بالاتر از دوره مرجع ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده است که دومین بالاترین دمای ثبت شده به حساب می آید. همینطور خیلی از مناطق آسیا در سال ۲۰۲۳ رخداد گرمای آفرین را تجربه کردند؛ بعنوان نمونه ژاپن گرم ترین تابستان در تاریخ خویش را ثبت کرده است.

وی ادامه داد: از دیگر موارد میتوان به کاهش فزاینده توده یخچال های طبیعی کوهستان های مرتفع آسیا طی ۴۰ سال قبل اشاره کرد؛ بطوری که در سال ۲۰۲۳ شکست رکورد دماهای بالاتر و شرایط خشک تر در شرق هیمالیا و کوهستان تین شأن تشدید کاهش توده یخچال ها را به دنبال داشت. در سال ۲۰۲۳ بیشتر از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی-آبشناسی گزارش شده در آسیا سیل و توفان بوده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اظهار داشت: به صورت کلی در سال ۲۰۲۳، ۷۹ رخداد مخاطره آمیز آبشناسی-هواشناسی گزارش شده منجر به مرگ و میر بیشتر از ۲۰۰۰ نفر و صدمه به ۹ میلیون نفر شده است.

مهدی رهنما اظهار داشت: به صورت تقریبی ۸۰ درصد از اعضا WMO در منطقه، خدمات آب و هواشناسی را با هدف پشتیبانی از فعالیتهای کاهش خطر بلایا عرضه می کند. با این وجود همچنان در منطقه، شکافی بین محصولات چشم انداز اقلیمی و متناسب برای رفع نیازهای موجود بخصوص در ارتباط با موضوع هایی همچون مدیریت ریسک، سازگاری، کاهش تغییرات اقلیمی و اثرات آن وجود دارد.

او در آخر اشاره کرد: علاقمندان می توانند با رفتن به تارنمای پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نشانی www.rimas.ac.ir نسبت به دریافت و مطالعه این گزارش اقدام نمایند. شایان ذکر است، مهدی رهنما رئیس و عضو هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، ابراهیم فتاحی معاون پژوهشی و فناوری و عضو هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و ساویز صحت کاشانی عضو هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در نگارش این گزارش مشارکت کردند.


منبع:

1403/02/07
13:02:56
5.0 / 5
209
تگهای خبر: آب , خدمات , خشكسالی , فناوری
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است