در گزارش نت واش مطرح شد؛

کارکردهای مثبت مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری

کارکردهای مثبت مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری به گزارش نت واش، یک فعال محیط زیست با تشریح کارکردهای مثبت مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری اظهار داشت: مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری قلب تپنده بازیافت محسوب می شوند.


به گزارش نت واش به نقل از مهر، هفتم آبان ماه بود که در دهمین شنبه «امید و افتخار» شهرداری تهران، اولین مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) و ۵۵ غرفه دریافت پسماند خشک به بهره برداری رسید. مهدی عزیزی درباب این مرکز با اشاره به اینکه این پروژه سبب می شود تا ۷۵ تن زباله در مناطق ۵، ۲۱ و ۲۲، توسط این مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری مدیریت شود، اظهار داشت: هدف اصلی این پروژه جداسازی حداکثری پسماند با ارزش، از مبدأ است. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه با راه اندازی مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری، کاهش حداکثری فعالیت زباله گردان رخ می دهد، اضافه کرد: این پروژه یک مدل موفق است تا زباله گردان کاهش پیدا کنند. کاهش میزان تردد و حمل زباله به میزان حداقل ۱۰ درصد تناژ در راه حمل به سمت آرادکوه یکی دیگر از اهداف این طرح ذکر شده است. «زباله» یکی از ابرچالش های دنیای امروز در کنار آب و انرژی است در همین راستا؛ هراتی، فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر «زباله» را یکی از ابرچالش های دنیای امروز در کنار آب و انرژی عنوان نمود و اظهار داشت: اگر این مساله مدیریت نشود، بحرانی بسیار جدی در کلانشهرهای دنیا در پی خواهد داشت؛ پس برای حل این چالش باید توجه داشت که روش های ۷۰-۸۰ سال پیش دیگر جوابگو نیست و باید همسو با روش های نوین دنیا، جهت گیری لازم را دراین زمینه داشته باشیم.
عوارض ناشی از دفع نادرست شیرابه این فعال محیط زیست با تأکید بر این که عمده ترین قسمت زباله که آلودگی تولید می کند قسمت «تَر» آنست که موجب ایجاد شیرابه می شود، اظهار داشت: همین شیرابه اگر درست دفع نشود، آب های زیرزمینی را تولید می کند و با هضم زیر خاک سبب تولید گاز متان و لطمه زدن به لایه ازن می شود. با عنایت به این که منابع کره زمین محدود است، مصرف گرایی در شهرها و تولید زباله انبوه برای منابع محدود کره زمین چالش به وجود می آورد و متأسفانه شاهد این هستیم که در شهرهای امروزی با افزایش مصرف گرایی و استفاده از مواد پلاستیکی و پلیمری تولید زباله شامل خشک و تر زیادتر شده است. وی اشاره کرد: با عنایت به این که منابع کره زمین محدود است، مصرف گرایی در شهرها و تولید زباله انبوه برای منابع محدود کره زمین چالش به وجود می آورد و متأسفانه شاهد این هستیم که در شهرهای امروزی با افزایش مصرف گرایی و استفاده از مواد پلاستیکی و پلیمری تولید زباله شامل خشک و تر زیادتر شده و بنابراین تحت هر شرایطی باید بتوانیم این زباله های تولید شده در شهرها را کنترل و مدیریت نماییم. منازل و ادارات بیشترین منبع تولید زباله در شهرها هستند هراتی با اشاره به اهمیت نخاله های ساختمانی و زباله های خطرناک پزشکی و بیمارستانی اظهار داشت: بیشترین منبع تولید زباله در شهرها و از منازل و ادارات است و به همین سبب اگر بتوانیم تفکیک از مبدا را جا بیاندازیم و تولید و مصرف زباله را کاهش دهیم تا این زباله ها در درجه اول کمتر تولید شود و در درجه بعدی بصورت تفکیک شده به مراکز تحویل داده شود و سپس پس از همه این مراحل باید به سراغ مدیریت این زباله ها رفت.
کارکرد مثبت مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری این فعال محیط زیست در ادامه پیرامون مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) و عملکرد آنها، اظهار داشت: مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) در شهرها جایی هستند که به ما کمک می کنند تا این تفکیک زباله به نحو احسن انجام شود؛ یعنی مواد تر از خشک باارزش و خشک دارای ارزش حرارتی جدا می شود. وی افزود: زمانی که این جدایی صورت می گیرد مدیریت و تصمیم گیری برای قدم های بعدی آسان تر صورت می گیرد و می توانیم از زباله تر تولید انرژی انجام دهیم و از زباله خشک باارزش هم با ارسال به کارخانجات، باردیگر آنرا به عرصه تولید بازگردانیم.

هراتی با تأکید بر این گزاره که اقتصاد دنیا امروز یک اقتصاد چرخشی است، اظهار داشت: هر قسمتی که تولیدکننده زباله است، یک دستی آنرا تحویل می گیرد و بر آن ارزش افزوده به وجود می آورد. به عبارت دیگر؛ شهروند زباله را تولید می کند و مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری آنرا تفکیک می کند و هم می تواند زباله تفکیک شده مردم را پذیرش کند. تولید کود از قسمت آلی زباله ها این فعال محیط زیست اضافه کرد: بعد از این زباله ها وارد چرخه تبدیل می شوند، قسمت آلی آن گرفته شده و از آن کود تولید می شود. قسمت باارزش آن برای صنایع تبدیلی استفاده می شود و آن بخش ریجکت را در سیستم های امحای حرارتی می سوزانند؛ پس نمی توان درباره ی سیستم زباله سوز قاطع نظر داد؛ چونکه زباله سوز زمانی خوب است که تفکیک خوبی داشته باشیم و قسمتی از زباله را بسوزانیم که قابلیت بازیافت نداشته باشد. مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری قلب تپنده بازیافت محسوب می شوند وی در بخش دیگری از سخنان خود درباب تجربه های جهانی مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) اظهار داشت: امروز در دنیا کشوری را نداریم که از این مراکز استفاده نکنند. به عبارت دیگر؛ این مراکز، مراکزی هستند که قلب تپنده بازیافت محسوب می شوند و مدیریت پسماند باید از این طریق انجام گیرد. هراتی با اشاره به تقسیم تهران به هشت پهنه در طرح جامع تعیین شده توسط مشاور عنوان کرد: هر پهنه یک مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری دارد و این مرکز مدیریت قسمتی از مناطق شهر را برعهده دارد و بر این اساس، هر محل و هر شهری باید مسئولیت زباله خودرا بپذیرد و با نهایی سازی در مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری آنرا مدیریت کند تا هم فشار کمتری به زمین جهت دفع وارد شود، هم حداکثر منابع بازیابی شود و هم بتواند اقتصاد چرخشی روی پسماند و زباله شکل بگیرد.
استفاده از توان داخلی در مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه موارد مشابه این مراکز وجود دارد، اظهار داشت: نکته قابل توجه این است که در این مرکز سعی شده تا از توان داخلی استفاده گردد و دستگاه و خطوط همگی بومی سازی شده و این مرکز ۷۵ تن زباله را روزانه می گیرد و از مناطق ۵، ۲۱ و ۲۲ مستقیماً زباله ها به این مرکز تازه افتتاح شده می آید. نکته قابل توجه این است که در این مرکز سعی شده تا از توان داخلی استفاده گردد و دستگاه و خطوط همگی بومی سازی شده و این مرکز ۷۵ تن زباله را روزانه می گیرد و از مناطق ۵، ۲۱ و ۲۲ مستقیماً زباله ها به این مرکز تازه افتتاح شده می آید. وی با اشاره به سیستم دفع زباله در گذشته اظهار داشت: قبل از این، فشار ناشی از دفع زباله سبب آلودگی خاک می شد و دپو زباله ها در اطراف شهرها سبب ایجاد بوی نامتبوع برای شهروندان و ایجاد آلودگی های شدید آب و خاک می شد. پس از آن کم کم این دفن بهداشتی تر شد و اقداماتی صورت گرفت که شیرابه ها به خاک نفوذ نکنند و گاز متان را هم با لوله گذاری تبدیل به انرژی کردند. تا ۳۰ سال آینده این زمینهای مراکز دفن بلااستفاده می ماند هراتی افزود: به مرور زمان هرچه جلوتر آمدیم متوجه شدیم که این کار خوب است؛ اما تا ۳۰ سال آینده این زمینهای مراکز دفن بلااستفاده می ماند به همین خاطر روی سیستم های اجتناب از تولید زباله کارکردند. در کنار دفن مستقیم زباله سوزها نیز شکل گرفتند تا در جاهایی که زمین کم بود و صرفه اقتصادی نداشت، با راه اندازی جایگاه های زباله سوز جلوی دفن زباله گرفته شود و تبدیل به انرژی کنند. این فعال محیط زیست در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: امروز در ابتدا اجتناب از تولید زیاد زباله و سپس تبدیل این زباله ها به صنایع تبدیلی و انرژی و بعد سوزاندن بخش ریجکتی و تبدیل به انرژی حرارتی، اولویت است و تلاش می نماییم تا پایین ترین میزان پسماند بلااستفاده را در فضای شهری داشته باشیم.


منبع:

1401/08/10
10:12:11
5.0 / 5
526
تگهای خبر: آب , آلودگی , بحران , بهداشت
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است