تحلیل عضو اتاق تجاری از وضعیت صنعت برق

تحلیل عضو اتاق تجاری از وضعیت صنعت برق نت واش: عضو هیئت نمایندگان اتاق تجاری ایران می گوید باتوجه به محدودیت هایی که در تولید برق به وجود آمده و همین طور رکوردهای مصرف روزهای گذشته، وضعیت این صنعت برای عبور از تابستان دشوار خواهد بود.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، رضا پدیدار اظهار نمود: خشکسالی و نا ممکن شدن استفاده از برخی نیروگاه های برق آبی، افزایش دما و بالا رفتن مصرف برق و دلایلی مانند ورود سریع چاه های کشاورزی به بازار تقاضای برق به سبب گرمای هوا و نیاز به آب بیشتر در مزارع و پدیده استخراج رمزارزها دلایلی هستند که موجب افزایش شدید مصرف برق و بر هم خوردن تراز تولید و مصرف برق شده اند.
او افزود: سال ۱۳۹۹مرکز پژوهش های اتاق ایران و سندیکای صنعت برق پژوهشی انجام دادند که بر طبق آن صنعت برق ایران وضعیت نامساعدی داشت؛ تا جایی که دسترسی بموقع به برق به یکی از چالش های فضای کسب وکار تبدیل گشته است. برمبنای آن گزارش این صنعت در آینده نیز با کسری بودجه هزینه ای و سرمایه ای مواجه خواهد شد که احتمالاً کار را مشکل تر نیز خواهدنمود. حالا حدود یک سال و نیم از آن گزارش می گذارد و این صنعت درگیر ناترازی های زیادی است.
بگفته پدیدار، آمار سرعت رشد مصرف برق حالتی شبیه به افسارگسیختگی پیدا کرده و در ایام اخیر، شاهد ثبت پیک مصرف برق به مقادیری هستیم که حتی در زمان های مشابه سالهای قبل، بی سابقه بوده است؛ تا جایی که نخستین بار در کشورمان در اردیبهشت ماه امسال، شاهد رسیدن به رکورد مصرف برق به مرز ۵۵ هزار مگاوات بودیم.
پدیدار افزود: پیک مصرف برق در اوایل خرداد سال گذشته، رقمی نزدیک به ۴۵ هزار مگاوات بوده؛ یعنی ۹ تا ۱۰ هزار مگاوات امسال رشد مصرف ثبت شده است و این روند ادامه دارد. این رشد عجیب مصرف وقتی به وجود آمده است که در همان مقطع یعنی در اوایل خردادماه، نیازمند مدیریت صحیح و سریع اجرائی بودیم که متاسفانه این امر محقق نشد. صنعت برق ایران به عنوان یک صنعت زیرساختی با چالش های مختلفی روبه رو بوده که تعدادی از آنها بصورت مزمن باقی مانده و استمرار آنها باعث شده تا دسترسی به برق هم در همه سطوح به خصوص برای صنایع دشوار باشد.
او اشاره کرد: تجربه سالهای قبل نشان میدهد خیلی از موسسات و سازمان های دولتی و خصولتی، جزو مصرف کنندگان بزرگ پرمصرف هستند که الگوی مصرف انرژی را به هیچ عنوان رعایت نکرده و همین الگو یک ضربه بزرگ به صنایع خواهد زد و در آینده اقتصاد کشور با موانع زیادی روبرو می شود.
پدیدار درباره این مشکلات به سایت اتاق ایران اظهار داشت: افزایش قیمت تمام شده، افت بازدهی و افزایش هدررفت محصول و رشد ضایعات، کاهش کیفیت و طولانی تر شدن زمان تحویل همگی مواردی هستند که با قطع برق برای واحد تولیدی ایجاد می شوند. از همه مهم تر، مصرف کننده نهایی است که هزینه این رخدادها را با افزایش قیمت پرداخت خواهدنمود. به عنوان مثال، کارخانه مجبور است دستمزد پرداخت کند؛ اما به سبب نداشتن برق تعطیل شده و تولید ندارد.
عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران معتقد است: برای عبور از نگرانی در صنعت برق، باید برنامه ریزی مدونی صورت گیرد. باید بخش خصوصی در این راه پیشگام باشد و بتواند با برنامه زمان بندی، پیش بینی های موردنیاز خودرا در شرایطی که این قبیل ریسک های عدم انسجام عرضه محقق شده، وضعیت خودرا در ثبات نسبی حفظ کند؛ آینده صنعت برق در گرو همکاری دولت با بخش خصوصی است وگرنه مشکلات صنعت برق ادامه دار خواهد بود.



1401/03/28
10:04:01
5.0 / 5
458
تگهای خبر: آب , بازار , بازرگانی , برق
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است