سلاجقه اعلام كرد؛

ایران ۵ درصد انتشار گازهای گلخانه ای را کم کرد

ایران ۵ درصد انتشار گازهای گلخانه ای را کم کرد به گزارش نت واش رئیس سازمان محیط زیست از کاهش ۵ درصدی تولید گازهای گلخانه ای مبتنی بر سیاست های ابلاغی رهبری اطلاع داد و اظهار داشت: ما تحت تأثیر ترویسم اقتصادی هستیم و امکان اجرای تعهدات بین المللی را نداریم.



به گزارش نت واش به نقل از مهر، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست در اولین نشست خبری خود که به منظور تشریح جزئیات تبیین نگاه و برنامه های محیط زیست کشور و عرضه گزارش دستاوردهای سفر به اجلاس جهانی گلاسکو پرداخت و اظهار داشت: سازمان محیط زیست با ساختار فعلی نمی تواند قدرتمند در جهت نظارت بر عملکرد دستگاه ها عمل کند.
وی افزود: به دنبال این هستیم که این سازمان را به لحاظ ساختاری ارتقا دهیم و با استفاده از همه ظرفیت های مردمی و رسانه ای کار انجام دهیم.
سلاجقه در پاسخ به سوالی در خصوص این که مهم ترین وظیفه محیط زیست گرفتن حق آبه تالاب ها است، سازمان محیط زیست در دوره جدید چه اقداماتی را برای گرفتن حق آبه تالاب ها در دستور کار دارد، اظهار داشت: به وزارت نیرو اعلام کردیم که ابتدا حق تأمین آب برای شرب و سپس برای محیط زیست و کشاورزی است که در مورد تالاب ها برای تأمین آب باید اقدام گردد بعنوان مثال برای تالاب ارومیه ۳.۴ میلیارد متر مکعب سالانه حقابه تالاب است که مصر بر انجام آن هستیم.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی شده است تا ۱.۴ میلیارد متر مکعب از رودخانه هایی که روی آنها سد زده نشده است تأمین شود. ۴۰ درصد هم از مصارف سهم سدها است و یک میلیارد متر مکعب هم از زاب است.
سلاجقه اظهار داشت: برای همه تالاب ها تلاش می شود که حق آبه سایر تالاب ها تأمین شود و تاکید بر این است که در شرایط کم آبی، میان آبی و پر آبی حق آبه تالاب ها تأمین شود.
رئیس سازمان محیط زیست درباره تغییرات ستاد احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم توضیح داد: ستاد احیا بعنوان مجموعه ای که با دید جامع به مسئله می پردازد، کارهای سخت افزاری انجام شده است و هزینه های بسیاری انجام شده و ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و کار تونل آبرسانی به دریاچه بزودی تمام می شود.
وی افزود: کار ستاد همچنان ادامه دارد و برای برنامه های سخت افزاری هم اعتبارات داده می شود، اما تغییر رویکرد خواهیم داشت و به سمت رویکرد نرم افزاری می رویم. تا فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه به الگوی مناسبی برای همه تالاب های کشور تبدیل گردد.
سلاجقه اضافه کرد: طرح این تغییر رویکرد آماده است، و در آن بحث تغییر الگوی کشت مطرح است.
وی درباره صدور مجوز شکار از جانب سازمان محیط زیست اظهار داشت: هنوز مجوزی صادر نشده است. و هم اجازه نمی دهیم شکار در بین گونه های در آستانه شکار انجام گیرد اما حتما معیشت مردم را در نظر می گیریم.
وی درباره وضعیت تالاب انزلی اظهار داشت: اجازه نمی دهیم انزلی و سایر تالاب ها به وضعیت ارومیه گرفتار شود.
رئیس سازمان محیط زیست ضمن اشاره به این که هر صنعتی که بخواهد راه اندازی شود، به گنجینه گرانبهای طبیعی اطرافش توجه می شود، در حالیکه ارزشیابی محیط زیست از اولویت های ارزیابی های جهانی است، اظهار داشت: باید مجموعه ارزشیابی زیست محیطی انجام دهد.
وی اضافه کرد: در حوزه حفاظتی هم باید قدرتمند عمل نماییم.
ادغام سازمان محیط زیست و منابع طبیعی اتفاق مبارکی خواهد بود
سلاجقه تصریح کرد: با ادغام سازمان محیط زیست با حوزه آب موافق نیستم و من معتقدم مجموعه محیط زیست و منابع طبیعی با هم یکی هستند. و بر این اساس فکر می کنم از بسیاری از موازی کاری ها زمین خواری ها و اتفاقات نامیمون جلوگیری می شود.
سلاجقه درباره وضعیت فوق بحرانی فرونشست در کشور اظهار داشت: ما طبیعت را بر اساس داشته ها و توان اکوسیستم مدیریت نکردیم و بنابراین با مشکل مواجه شدیم. در حالیکه بیلان آب در هر حوزه آبخیز مشخص است. و هر جایی توانستیم و بر مبنای مطالبات مردمی برای ایجاد اشتغال بدون توجه به آمایش سرزمین کشور اقدام کردیم. بدون توجه به الگوی کشت، به تغییر کاربری پرداختیم و اراضی سفره های آبی را تخلیه کردیم. هنوز هم در استان اصفهان در شرایط بحرانی فرونشست قطب صنعتی سفره های آبی را تخلیه می کند.
می خواهند با ایجاد تعهدات بین المللی کشورها را استثمار کنند
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این سؤال مهر که بعنوان نماینده ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسکو، چه مواضعی در این اجلاس داشته و سرنوشت تعهدات ایران در این اجلاس پاریس چه می شود، پاسخ داد: تعهدات ایران در توافق پاریس (تعهد ۴ درصدی کاهش گازهای گلخانه ای در صورت عدم برداشته شدن تعهدات و تعهد ۸ درصدی در صورت برداشتن تحریم ها) با عنایت به این که پیش تعهد بوده است، اجبار آور نیست، چون در مجلس مصوب نشده است و باید شبهات آن برطرف شود.
وی ضمن اشاره به این که در اجلاس گلاسکو در بیانیه اش مطرح کرده است، که کشورهایی که طبیعت دنیا را آلوده کردند، حالا که دنیا تخریب کردند و از لحاظ اقتصادی به جایی رسیدند که می توانند از انرژی های نو استفاده کنند، می خواهند کشورهای دیگر را مجبور به کاهش انتشار کنند. اظهار داشت: این سیاست استثماری است که به کشورها می گویند هم منابع فسیلی را تعطیل کنید و هم مولدهای انرژی پاک را از ما بگیرید.
کاهش انتشارگازهای گلخانه ای در ایران به ۵ درصد رسیده است
وی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار مهر، درباره اجرایی شدن سیاست های ابلاغی رهبری اظهار داشت: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری طوری مسائل بیان شده که ما بر طبق آن ما کاهش ۴ درصدی گازهای گلخانه ای را انجام می دهیم. و حتی این کاهش به ۵ درصد رسیده است و بیان این سیاست ها برای دنیا غیر منتظره بود.
وی تصریح کرد: تعهد دادن به یک توافق بین المللی مستلزم هزینه است و برای تعهد ۴ درصدی مورد توجه در توافق پاریس، ۱۷ میلیارد دلاری باید هزینه کرد و برای انجام تعهدات ۱۲ درصدی چیزی حدود ۵۱ میلیارد دلار باید هزینه نماییم.
سلاجقه اضافه کرد: کشورهای توسعه یافته در اجلاس گلاسکو اعلام کردند، ۱۰۰ میلیارد دلار جهت کمک به کشورهای توسعه یافته در کاهش انتشار در نظر گرفته اند، اما کشوری که با تروریسم اقتصادی محاصره شده است، چطور می تواند به تعهدات خود عمل کند؟ این تعهد یک طرفه به سامان نمی رسد.
رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: در گلاسکو هیچ اطلاعیه ای صادر نشد چون به طور عمده کشورها شعار می دادند.

وی ابراز امیدواری کرد: سیاست های ۱۵ گانه ابلاغی رهبری که سازمان بعنوان متولی به آن عمل نکرده است این سیاست ها جامع نگر و مترقی است و سازمان خویش را موظف به حرکت در این چارچوب می داند.
اعلام شعار «تمدن سازی اکولوژیک» از چین امیدوار کننده است
سلاجقه مواضع چین، در اجلاس گلاسکو را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: چینی ها از «تمدن سازی اکولوژیک» سخن گفتند که در راه جاده ابریشم و تفاهمنامه ۲۵ ساله با چین به آن پرداخته می شود.
وی اعلام برنامه های تحولی دولت در همه حوزه ها بویژه در حوزه محیط زیست اطلاع داد.
وی درباره مواضعش انتقال آب و انتقال آب خزر به استانهای مرکزی اظهار داشت: تجارب انتقال آب بین حوزه ای در دنیا موفق نبوده است، و درباره انتقال آب خزر اعتباری در نظر گرفته شده است.
در دیپلماسی آب و محیط زیست خوب عمل نکردیم
رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: ما در حوزه دیپلماسی محیط زیست و آب خوب عمل نکردیم و سدسازی بر روی رود ارس از جانب کشور ترکیه حاصل همین بی توجهی بوده که خوشبختانه دستگاههای متولی برگزاری جلساتی را شروع کرده اند و امیدواریم حقابه های محیط زیستی خودمان را داشته باشیم.


منبع:

1400/08/26
23:38:34
5.0 / 5
683
تگهای خبر: آب , بحران , تولید , دستگاه
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است