منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان هنوز ویژه است؟

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان هنوز ویژه است؟ قم مناطق ویژه اقتصادی به جهت تسهیل تجارت و تولید در کشور به وجود آمده اند اما این روزها تحریم و کرونا کارهای این مناطق را نیز در وضعیت نابسامانی قرار داده اند.


مناطق ویژه اقتصادی به محدوده های مصوب قانونی گفته می شوند که خارج از قلمرو گمرکی کشور هستند و بمنظور تسهیل در امر واردات و صادرات کالا و پشتیبانی از صنعت داخلی کشور و همین طور جذب سرمایه گذاری و تکنولوژی های جدید خارجی در امر تولید و توسعه فعالیت دارند که علاوه بر تامین نیاز داخلی امکان صادرات را فراهم می نمایند.
با توجه به این که در کارهای تولیدی این منطقه بیان شده اولویت با شرکت هایی است که دستگاه های خطوط تولید و موارد مصرفی خودرا از خارج از کشور وارد می کنند، همین طور در زمینه تجارت نیز بصورت مستقیم با خارج از کشور ارتباط دارد تحریم ها و شیوع ویروس کرونا سبب اختلال زیادی در کارهای این منطقه شده است.
سید مهدی علیزاده طباطبایی در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با وضعیت فعلی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان بیان کرد: در این منطقه کارهای تجاری و تولیدی هر دو به موازات یکدیگر انجام می شود اما همه فعالیت تولیدی است بطوریکه از ۱۶۶ واحد ۱۳۴ واحد تولیدی و مابقی تجاری هستند.
وی درباب ظرفیت های حوزه تجاری این منطقه اظهار نمود: در زمینه تجارت بطور معمول گمرکات، تخصصی هستند و هر فعالیت خاص تجاری در رابطه با یک کمرگ به ویژه انجام می شود؛ تخصص تجاری این منطقه واردارت خوردو بوده که از اواخر سال ۹۷ که ورود خوردو ممنوع گردید و این قسمت راکد شده است.
طباطبایی افزود: حجم کالاهای ورودی و خروجی متأثر از تحریم ها وشرایط به وجود آمده ناشی از کرونا نسبت به گذشته بسیار کم شده است؛ بعنوان مثال در سال ۹۹ حدود ۳۲ میلیون دلار صادرات و ۱۴ میلیون دلار واردات داشتیم که این مقدار نسبت به سالهای قبل تفاوت کاهشی شایان توجهی دارد برای اینکه خیلی از موارد مورد نظر واحدهای تولیدی تحریم است.
وی در ارتباط با مشکلات به وجود آمده برای منطقه باتوجه به تحریم و شرایط کرونا عنوان کرد: مشکلات ناشی از این شرایط در منطقه با مشکلات بقیه کشور یکی است اما این منطقه بواسطه ارتباط مستقیم امور با خارج از کشور نسبت به شهرک های صنعتی که با دیگر گمرکات در ارتباطند لطمه پذیرتر است.
طباطبایی اضافه کرد: برای دور زدن تحریم ها در منطقه کاری از دست ما برنمیاید و منتظر اقدامات وزارت خارجه کشور هستیم اما تولیدی ها می کوشند مشکلاتشان را با راهکارهای جایگزین برطرف کنند که در این مورد هم منطقه حق دخالت ندارد و مربوط به خود شرکت هاست.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان درباب ظرفیت های تولیدی این منطقه توضیح داد: در قسمت تولیدی مجوزهای منطقه عام هستند و در تمام زمینه ها شامل شیمیایی، غذایی، پزشکی، آرایشی بهداشتی، فلزی، تولید خودرو و غیره واحدها مشغول به فعالیت هستند.
وی در ارتباط با پروژه های درحال انجام جهت توسعه این منطقه عنوان کرد: فازهای یک، دو و سه منطقه را جهت ایجاد شبکه های ارتباطی راه ایجاد کردیم که فاز یک تکمیل و تمام آسفالت، فاز دو نیمه تکمیل و نیمه آسفالت و فاز سوم درحال زیرسازی بوده و هنوز آسفالت نشده است؛ همین طور شبکه های آب، برق و گاز برای تمام واحدهای مستقر به وجود آمده و اجرای شبکه فیبر نوری در حال انجام می باشد.
طباطبایی اینطور اقدامات را سبب جذب سرمایه گذار جدید دانست و درباب دیگر اقدامات در همین راستا افزود: در سال ۹۹ با اهمیت ترین اقدامی که در این راستا انجام گرفت در نظرگرفتن تخفیف ۴۰ درصدی در چهار ماه اول سال و ۲۰ درصدی در چهار ماه دوم در فروش زمین ها بود.
وی با اشاره به هزینه چهارهزار و۴۰۰ میلیارد تومانی برای ایجاد زیربناها و واحدهای تولیدی منطقه از ابتدا اشاره کرد: این منطقه با ایجاد اشتغال و به تبع رونق تولید تأثیر به سزایی در بهبود اقتصاد استان قم دارد اما هم اکنون با مشکلات به وجود آمده نمی تواند آن طور که انتظار می رود نقشی در اقتصاد کلان کشور ایفا کند.
منطقه اقتصادی سلفچگان در کوشش برای افزایش اشتغال و تولید
طباطبایی درباب میزان ایجاد اشتغال منطقه بیان کرد: هم اکنون دوهزار و۵۰۰ نفر در منطقه اقتصادی سلفچگان مشغول به فعالیت هستند؛ همین طور در تلاشیم با ایجاد مشوق هایی برای سرمایه گذاران مانند تخفیف در فروش زمین، کاهش دریافت اولیه و معرفی به بانک جهت دریافت تسهیلات به جذب آنها و در نتیجه افزایش اشتغال و تولید بپردازیم.
وی با استناد به ماده ۴۱ مقررات اشتغال مناطق ویژه در ارتباط با تعداد کارگران اتباع اظهار نمود: در ساخت وساز محدودیتی در به کارگیری نیروی خارجی وجود ندارد اما در زمان بهره برداری حداکثر ده درصد از نیروهای فعال در کل منطقه می تواند از اتباع باشد که هم اکنون فقط ۱۰۰ نفر از تعداد کل کارگران منطقه اتباع خارجی هستند.
طباطبایی همین طور درباب کارهای مشترک با فنی و حرفه ای در جهت آموزش کارگران واحدهای تولیدی توضیح داد: تا حالا چندین دوره در همین راستا با همکاری فنی و حرفه ای انجام شده اما هم اکنون دوره ای نداریم و مشغول شناسایی آموزش مورد نیاز واحدها هستیم.
مرکز علمی کاربردی سلفچگان از ورود دانشجوی جدید محروم ماند
طباطبایی همین طور در ارتباط با مرکز علمی کاربردی منطقه اقتصادی سلفچگان بیان کرد: این مرکز شامل رشته های در رابطه با کارهای واحدهای فعال در منطقه است که همچون آنها می توان به حسابداری، امور گمرکی، سخت افزار و نرم افزار اشاره نمود.
وی درباب نحوه همکاری واحد علمی کاربردی و شرکت های منطقه ابراز کرد: مرکز علمی کاربردی با اطلاع رسانی به کلیه واحدها و سنجش نیاز آنها به انتخاب رشته ها می پردازد تا علاوه بر تامین نیروی کار واحدها، دانشجویان نیز مشغول به کار شوند.
طبابایی با اشاره به این که درصد بالایی از دانشجویان به امید کسب مهارت و پیدا کردن شغل به دانشگاه علمی کاربردی می آیند اظهار داشت: با این وجود نمی توان گفت تمام دانشجوها جزء نیروهای فعال در منطقه هستند اما واحدها می کوشند دانشجویانی ماهر را جذب کنند.
وی با توجه به این که اساس دانشگاه علمی کاربردی مهارت پروری است و ساعات کار عملی دانشجویان بیش از سایر دانشگاه ها است عنوان کرد: شرایط کرونا و آموزش مجازی کار مرکز علمی کاربردی را سخت کرده و کارعملی دانشجویان به شدت کاهش پیدا کرده است بنا بر این این مرکز در ترم آتی دانشجو نمی پذیرد.
بدیهی است کارکرد فعلی این منطقه بعنوان بهترین و نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی و اقتصادی کشور، آن طور که انتظار می رود نبوده و توجه و همت بیشتری می طلبد تا اهدافی همچون تسهیل تولید و تجارت و حتی مساعدت در بهبود اقتصاد کلان کشور که به جهت تحقق آنها ایجاد گردیده به فراموشی سپرده نشود.


1400/06/29
13:44:47
5.0 / 5
535
تگهای خبر: آب , برق , بهداشت , تجاری
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است