پنج مطالبه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از وزیر جدید جهاد کشاورزی

پنج مطالبه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از وزیر جدید جهاد کشاورزی نت واش: یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از وزیر جهاد کشاورزی دولت سیزدهم خواست تا اقدامات اساسی درباب تبدیل خلأهای قانونی به لایحه، افزایش ذخیره کالاهای اساسی، تامین نهاده های دامی، مصرف بهینه آب کشاورزی و توسعه صادرات به کشورها دوست و همسایه انجام دهد.


جلال محمودزاده در گفت و گو با ایسنا با اشاره به رأی اعتماد مجلس یازدهم به سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی دولت جدید اظهار نمود: ایشان به مشکلات جهاد کشاورزی از بعد تقنینی مسلط است. انتظار ما این است که خلأهای قانونی در اسرع وقت برطرف شود. برای این کار باید لوایح قانونی به مجلس فرستاده شود و ما آنرا بدل به قانون نماییم. برمبنای قانون، ما می توانیم طرح هایی بنویسیم اما برمبنای اصل ۷۵، نباید بار مالی داشته باشد. بدین سبب یک محدودیت مهم جلوی پای ما قرار دارد. این مهم با ارسال لایحه از وزارت خانه برطرف می شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس وضعیت تامین نهاده های دامی را «نامناسب» عنوان نمود و اظهار داشت: کشور از نظر نهاده های دامی و کالاهای اساسی با مشکل روبه رو شده است. ذخایر راهبردی ما کاهش یافته است. ساداتی نژاد باید نسبت به افزایش ذخیره کالاهای اساسی و تامین نهاده های دامی اقدام نماید. این اقدام برای روزی است که احیانا نتوانیم کالای خاصی را وارد نماییم. با این اقدام، در حوزه تامین به مشکل برنخواهیم خورد.

۶۵ درصد آب کشاورزی ما هدر می رود
ساداتی نژاد برای مصرف بهینه آب کشاورزی برنامه داشته باشد

نماینده مردم مهاباد در مجلس در بخشی دیگری از مطالباتش از وزیر جدید جهاد کشاورزی، به مسئله خشکسالی اشاره نمود و اظهار داشت: از نظر بارندگی در وضعیت بدی به سر می بریم. ساداتی نژاد کارش را در سالی آغاز نموده است که مشکلات خشکسالی، کمبود بارندگی و بحران ذخیره راهبردی با مشکل روبه رو شده است. ایشان باید برنامه ریزی دقیقی در این خصوص داشته باشند. وزیر جهاد کشاورزی باید برای مصرف بهینه آب کشاورزی برنامه داشته باشد.
وی افزود: آب کشاورزی در کشور ما به خوبی بهره برداری نمی گردد. ۶۵ درصد آب کشاورزی ما هدر می رود. آبیاری های سنتی، استخرها و کانال های خاکی باید از کشاورزی ایران رخت بربندد. ساداتی نژاد باید اقدامات اساسی در امتداد اجرائی شدن آبیاری مدرن در کشاورزی ایران انجام دهد. در آینده دور نباید هیچ زمین کشاورزی در ایران به روش غرق آبی آبیاری شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم به ضرورت توسعه گلخانه ها اشاره نمود و اظهار داشت: ما باید از آب و خاک موجود در کشور استفاده بهینه داشته باشیم و در همه شرایط اقلیمی همه محصولات را تولید نماییم. بدین سبب نیازمند تسهیلات و امکانات لازم جهت تأسیس گلخانه ها در سراسر کشور هستیم.

از نظر صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه هم وضعیت خوبی نداریم
محمودزاده با اشاره به مسئله صادرات محصولات کشاورزی اشاره کرد: ساداتی نژاد می داند که ایران در کشورهای هدف صادرات جایگاه خاصی ندارد. میزان صادرات محصولات کشاورزی ما در کشور روسیه که که ارتباط سیاسی خوبی با او داریم، به ۶ درصد نمی رسد. این در حالیست که کشور ترکیه بیشتر بازارها را از آن خود کرده است. ما از نظر صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه هم وضعیت خوبی نداریم. دلیلش این است که مسئله صادرات بین دو وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی گیر کرده است. ما باید این مسئله را یکسره نماییم. قانون انتزاع که موجب شد وظایف تجاری وزارت جهاد به این وزارت خانه بازگردد باید اجرائی شود.

ضرورت توسعه صادرات محصولات کشاورزی در کشورهای همسایه و دوست
رییس فراکسیون اهل سنت مجلس با اعلان اینکه یکی از راه های اجرای اقتصاد مقاوتی توسعه صادرات است، اظهار داشت: ما باید بازارهای کشورهای همسایه را از آن خود نماییم تا کم کم جای پای خودرا در بازار جهانی باز نماییم. دیپلماسی اقتصادی کشاورزی دراین زمینه بسیار تأثیرگذار است. ساداتی نژاد به ظرفیت دیپلماتیک پارلمانی واقف است. کمیسیون کشاورزی مجلس ایران و کشورهای دیگر می توانند ارتباطاتی را به نفع صادرات و واردات، انتقال فناوریهای جدید و دانش و... رقم بزند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس در آخر در پاسخ به این پرسش که مشکلات بودجه ای تا چه حد سد راه تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود، اظهار داشت: ما با دو مسئله مواجه هستیم. اول، نیروی انسانی و مدیریت و دوم، بحث مالی است. نمی توان همه چیز را در بحث مالی خلاصه کرد. گاهی می شود که خیلی از پروژه ها مشکل مالی ندارد اما مدیریت صحیحی وجود ندارد. ساداتی نژاد باید از لابی های مجلس و دولت استفاده نماید تا بتواند حق و حقوق بخش کشاورزی را بیش از پیش بگیرد. بودجه، تنها راه توسعه نیست. اگر بهترین خودرو را در اختیار یک راننده کارنابلد قرار دهید، ممکنست خودرو و راننده هر دو لطمه ببیند.




منبع:

1400/06/10
23:56:58
5.0 / 5
539
تگهای خبر: آب , بازار , بحران , بودجه
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است