معاون وزیر كشاورزی خبر داد

دستور جهانگیری برای ابلاغ سریع تر نرخ های تضمینی كشاورزی

دستور جهانگیری برای ابلاغ سریع تر نرخ های تضمینی كشاورزی نت واش: معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی از افزایش ۱۸. ۳ درصدی بودجه بخش كشاورزی در سال آینده اطلاع داد و اظهار داشت: پیش بینی های صورت گرفته در خصوص خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون تنی گندم در صورت بهبود شرایط اقلیمی است كه البته معاون اول رییس جمهور دستور رسیدگی و ابلاغ سریع تر نرخ های خرید تضمینی محصولات كشاورزی را داده است.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، عبدالمهدی بخشنده در نشست خبری امروز، اظهار نمود: برپایه لایحه بودجه ۱۳۹۷ كل بودجه بخش كشاورزی در ردیف های اصلی و متفرقه ۷۲۰۰ میلیارد تومان است كه نسبت به قانون بودجه سال جاری ۱۸. ۳ درصد افزایش یافته است.

وی همینطور در مورد بودجه و اعتبارات در حوزه خرید تضمینی گندم و نان، اضافه كرد: در بودجه سال ۱۳۹۶ ردیف مربوط به اعتبارات خرید تضمینی گندم كه در حقیقت یارانه آرد است ۸۲۰۰ میلیارد تومان بود كه از این میزان ۶۰۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد. ۳۳۰۰ میلیارد تومان مستقیم از خزانه اختصاص یافت و ۲۷۰۰ میلیارد تومان دیگر هم دولت با استفاده از اوراق مشاركت و اسناد خزانه اسلامی تامین كرد.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی، ادامه داد: در واقع می توان گفت اعتبار ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی گندم خریداری شده در سال زراعی گذشته اینگونه تامین شد كه ۶۰۰۰ میلیارد تومان با استفاده از دولت به صورت مستقیم و غیرمستقیم تامین شد، ۳۰۰۰ میلیارد تومان با معرفی به بانك ها تسهیلات دریافت كردیم و ۲۴۰۰ میلیارد تومان دیگر هم از محل فروش ماهیانه گندم شركت بازرگانی دولتی تامین شد.

به گفته بخشنده، برای سال آینده سازوكار خرید تضمینی گندم كه از اول اردیبهشت ماه آغاز می گردد تغییری نخواهد كرد و در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ هم ۵۰۰۰ میلیارد تومان در ردیف های مختلف پیش بینی شده كه ۳۳۰۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای یارانه ای و ۱۷۰۰ میلیارد تومان دیگر هم از محل ردیف های عمومی تامین می شود، اما این به معنای حذف شدن یا نصف شدن یارانه گندم و اعتبار پیش بینی شده برای این حوزه و نان نیست، چون كه در بند «ه» تبصره ۵ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ دولت پیش بینی كرده ۹۷۰۰ میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی بفروشد كه بخشی از آن به خرید تضمینی و قیمت تضمینی اختصاص می یابد.

وی اعلام نمود: پیش بینی برای سال آینده این است كه بیش از ۱۰ میلیون تن گندم به صورت تضمینی خریداری شود و همچنان در زمینه گندم خودكفا باشیم كه البته به شرایط اقلیمی بستگی دارد.

دستور معاون اول برای بررسی و ابلاغ نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی، اظهار نمود: در جلسه روز گذشته شورای اقتصاد معاون اول رییس جمهور دستور داد تا هرچه سریع تر نرخ های خرید تضمینی گندم كه تصویب و ابلاغ آن به تاخیر افتاده بررسی شود، چون كه به قول وی وزیر جهاد كشاورزی مكررا این درخواست را در جلسات مختلف مطرح كرده است. البته وزارت جهاد كشاورزی و شخص وزیر انتظار دارند تا دولت برای تصویب و ابلاغ نرخ های خرید تضمینی حداقل به اندازه ای كه بانك مركزی افزایش شاخص بهای تولید كننده را محاسبه و اعلام می كند كه همان حدود ۹ درصد نرخ تورم است را در افزایش نرخ های خرید محصولات كشاورزی اعمال كند.

بخشنده همینطور در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص این كه اگر قیمت حامل های انرژی و سوخت در سال آینده افزایش یابد چه تاثیری روی هزینه تمام شده محصولات كشاورزی می گذارد، اضافه كرد: در لایحه ای كه دولت به مجلس شورای اسلامی عرضه داده گازوئیل ۱۰۰ تومان و بنزین ۵۰۰ تومان گرانتر می گردد كه اگر به تصویب برسد می توان گفت با عنایت به سهم ۹. ۶ درصدی بخش كشاورزی از كل گازوئیل مصرفی كشور كه معادل ۳. ۳ میلیارد لیتر در سال می شود، بطور قطع این مساله روی هزینه تمام شده تولید محصولات كشاورزی اثرگذار خواهد بود و از جانب دیگر هم افزایش قیمت بنزین می تواند اثر مستقیمی در این زمینه بگذارد، چون كه محصولات و نهاده های بخش كشاورزی از تولید تا مصرف هزینه حمل و نقل عمومی بیشتری خواهند پرداخت.
وی در مورد سهم بخش كشاورزی از لایحه بودجه سال آینده هم اظهار داشت: از 11 فصل لایحه بودجه سهم بری داریم كه همچون آن فصل كشاورزی، آب، حمل ونقل، بنادر، كشتیرانی و محیط زیست است و كلاً بودجه ای كه دولت تقدیم مجلس كرده، در بخش تملك دارایی سرمایه ای كل كشور هم ملی و هم استانی، حدود 60 هزار میلیارد تومان است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی ادامه داد: بدون احتساب درآمدهای اختصاصی كه نسبت به قانون بودجه سال 1396حدود 15 درصد كاهش دارد، در وزارت جهاد كشاورزی اعتبارات تملك دارایی سرمایه ای، ملی اعم از ستاد وزارتخانه و دستگاه های تابعه در قالب 10 فصل، 31 برنامه و 117 طرح به ارزش دو هزار و 340 میلیارد تومان است كه نسبت به اعتبار مشابه مان در قانون بودجه امسال 47 درصد كاهش نشان می دهد، اما اعتبار تملك دارایی های سرمایه ای ملی وزارت جهاد كشاورزی در پیوست شماره یك لایحه بودجه و همینطور ردیف های متفرقه جمعاً حدود 7200 میلیارد تومان است.
بخشنده با اشاره به اینكه لایحه بودجه سال 1397 نسبت به بودجه سال 1396 با فرض اینكه از ردیف 2 میلیارد دلاری مربوط به محیط زیست، آبخیزداری و پسماند 30 درصد به كشاورزی (آبخیزداری) اختصاص پیدا كند، 18 درصد رشد داشته است، اظهار نمود: 300 میلیون دلار با كمك رئیس جمهور، معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص یافته كه برای سیستم های آبیاری نوین، هزینه خواهد شد.
معاون اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه در سال 1396نیز منابع خوبی برای پیشبرد سیستم های آبیاری تحت فشار در اختیار داشته ایم، خاطرنشان كرد: 1250 هكتار زمین تا آخر سال به سیستم های آبیاری نوین مجهز می گردد و در سال 1397یك ردیف دیگری معادل 850 میلیارد تومان برای سیستم آبیاری نوین، در نظر گرفته شده است و امیدواریم در سال 1397، 200 هزار هكتار آبیاری تحت فشار را توسعه دهیم.
اجرای آبیاری نوین در ۴۶ هزار هكتار زمین دشت زابل
وی همینطور در مورد اتمام طرح شبكه آبیاری دشت زابل اعلام نمود: 46 هزار هكتار شبكه آبیاری در دشت زابل سیستان و بلوچستان مقرر است كه به اتمام برسد و دولت كه از بودجه سال 1397، 350 میلیون دلار معادل 1225 میلیارد تومان به این امر مختص كرده است كه ان شاءالله این پروژه به سرانجام برسد.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی اضافه كرد: در برنامه ششم توسعه برای بخش كشاورزی تكلیف كرده اند كه در طول پنج سال، 10 میلیون هكتار عملیات آبخیزداری انجام شود كه امیدواریم از محل دو میلیارد دلار بتوانیم به تكالیف مان عمل نماییم. مضاف بر اینكه حدود 100 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای مبارزه با بیابان زایی مناطق مختلف كشور، بخصوص ریزگردهای خوزستان، هزینه خواهد شد.
بخشنده اظهار نمود: توسعه باغات در اراضی شیب دار هم از دیگر مواردی است كه در برنامه ششم به آن توجه شده و برای هر چهار مورد ردیف جدیدی در بودجه سال 1397 پیش بینی شده كه امیدواریم تخصیص های خوبی هم به آن داده شود.
وی همینطور درباره كمك های فنی و اعتباری برای بازسازی و نوسازی قنوات كشاورزی اظهار داشت: قنوات بعنوان بخشی از آبیاری تحت الارضی با تبخیر بسیار كمتر می تواند به بخش كشاورزی كمك نماید كه برای بازسازی قنوات در سال 1396، 70 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود كه این رقم برای سال 1397، 28 درصد رشد دارد، حتی ما گفته ایم، از بخش های دیگر وزارتخانه كاسته و به این بخش اضافه كنند. البته بودجه برای بخش های تجهیز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی، بندهای انحرافی مستقل و اراضی و شالیزارهای شمال كشور افزایش یافته و بودجه مربوط به توسعه كشاورزی حفاظتی و كمك های فنی ـ اعتباری مربوط به افزایش تولید محصولات زراعی و گلخانه ای از 25 میلیارد تومان در سال 1396 به 80 میلیارد تومان در سال 1397رشد داشته است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد كشاورزی اظهار نمود: یكی از سازمان هایی كه همواره كمبود بودجه در آن مشهود بوده و سبب لطمه دیدن دام و طیور كشور شده است سازمان دامپزشكی است كه معاون حجتی اظهار داشت: امسال در لایحه بودجه سال 1397 بودجه سازمان دامپزشكی از 66 میلیارد تومان در سال 96 به 90 میلیارد تومان در سال 1397 افزایش یافته است و با عنایت به اینكه این سازمان وظایفی در مورد بهداشت اماكن دامی برعهده دارد، انتظار می رود، بودجه آن افزایش یابد.
بخشنده همینطور با اشاره به افزایش یارانه نهاده ها در جهت قیمت تمام شده تولید در سال 97 اعلام نمود: یارانه ای كه به كود شیمیایی، بذر، واكسن، نهال و سموم و علف كش ها اختصاص می یابد امسال 450 میلیارد تومان بود كه این رقم در لایحه بوده سال 1397به 540 میلیارد تومان رسیده است، مضاف بر آنكه اعتبار مربوط به ساماندهی، تولید و خرید تضمینی چای كشور در سال 1396، 100 میلیارد تومان بود كه سال آینده به 125 میلیارد تومان خواهد رسید.
وی اظهار نمود: 45 درصد از وام 1. 5 میلیارد دلاری اشتغالزایی برای بخش روستایی و عشایری كه از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته كه به حدود 2300 میلیارد تومان می رسد و تا كنون هم 750 میلیارد تومان در اختیار بانك كشاورزی و 250 میلیارد تومان در اختیار صندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزی قرار گرفته است.



1396/10/05
19:50:44
5.0 / 5
4476
تگهای خبر: آب , بودجه , دولت , كشاورزی
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است