شافعی:

باید دایره فعالیت های بی مصرف دولت را كم نماییم

باید دایره فعالیت های بی مصرف دولت را كم نماییم به گزارش نت واش رییس اتاق ایران اظهار داشت: باید گاهی وقت ها دایره فعالیت های بی مصرف دولت را كم نماییم و علاوه بر این اقدام می توانیم در عرصه كاهش هزینه ها هم گام برداریم.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، غلامحسین شافعی در جلسه كمیسیون كشاورزی در اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی، اظهار نمود: در جلسه امروز موارد بسیاری عنوان شد كه به صورت جزئی در مورد هر كدام توضیحاتی را عرضه می دهم. یكی از موضوعات مهم حال حاضر، خرید تضمینی گندم بود. از این دست موارد در اقتصاد بسیار داریم كه ضایعات بسیاری هم برای ما به بار می آورد.
وی اضافه كرد: درحال حاضر در كشورهای اطراف ما قیمت هر كیلو گندم بین ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ تومان است. در بررسی های چند ماه گذشته شاهد بودیم كه كم ترین گندم مربوط به استان های غربی بوده است؛ یعنی كسی گندم را به دولت نفروخته است. علت این امر این بوده كه به علت نزدیك بودن به عراق، كشاورزان گندم را با قیمت بالاتری در اختیار این كشور قرار می دادند.
شافعی با بیان این كه امروز این گندم به عراق رفته و در ایام دیگر به سایر كشورها هم خواهد رفت، تصریح كرد: دولت باید برای پیشگیری از این اتفاق اقداماتی را مدنظر قرار دهد. اگر این قیمت اصلاح نشود، گندم به طرق مختلف از كشور خارج خواهد شد و در گام بعدی امكان دارد كه در سال آینده میزان كشت گندم پایین آید و اگر این امر رخ دهد ما مجبور خواهیم شد كه گندم را با همان قیمت ۲۷۰۰ تومان از بیرون خریداری نماییم.
رییس اتاق ایران با بیان این كه ما باید در این امر صرفه جویی های دیگری را اعمال نماییم تا قیمت را كاهش دهیم، خاطرنشان كرد: دولت مدعی آن است كه به معیشت مردم كم درآمد كمك نماید و الان بخش بزرگی از كشاورزان ما هم از همین قشر هستند؛ ازاین رو اگر این كمك صورت گیرد به آن ادعا هم جامه عمل می پوشاند.
وی با بیان این كه هم اكنون در بخش های مختلف باید به گونه ای رفتار نماییم كه از تولید داخل حمایت نماییم، افزود: همه می پندارند كه پشتیبانی از كالای ایرانی یعنی پشتیبانی از بخش تقاضاست، اما این حمایت باید در قالب پشتیبانی از بخش عرضه هم ظاهر شود.
رییس اتاق ایران با بیان این كه اگر قرار باشد كه تولید ایرانی، تولید رقابت پذیر باشد و زمینه توسعه پایدار را برای آن تولید نماییم، باید از بخش عرضه حمایت نماییم، اظهار داشت: تعبیر ما از این ماجرا، اشتباهی است كه همه به آن عمل می نماییم و در یك مدت كوتاهی نشانه هایی از این حمایت می بینیم و در بازه زمانی دیگر اثری نمی بینیم.
شافعی با اشاره به نقل قولی از مدیركل محیط زیست خراسان رضوی، افزود: هم اكنون به درجه ای رسیده ایم كه باید با درختان داخل خیابان خود عكس یادگاری بگیریم كه امكان دارد در چند سال آینده این درختان را نداشته باشیم.
وی اظهار نمود: باید به مبحث اشكال در مدیریت آب بیشتر از بحث آب ورود پیدا نماییم. در شرایط حال و پیش رو مطرح می گردد كه ما از لحاظ تامین منابع و بودجه مشكل خواهیم داشت. برای یك مرتبه هم كه شده به این دقت كنیم كه به جای كسب منابع جدید، بر كم كردن هزینه ها متمركز شویم كه در این امر هیچ گاه تابحال موفق عمل نكردیم.
شافعی تصریح كرد: موضوعی كه در بخش كشاورزی و صنعت بسیار ملموس است، این است كه مشكل ما كمبود منابع در كشور نیست بلكه اشكال اصلی ما چگونگی توزیع این منابع در كشور است.
رییس اتاق ایران با اشاره به این كه اگر مشكل توزیع منابع رفع می شد، اشكال زیادی در مسائل خود شاهد نبودیم، اظهار نمود: ما به شدت بد مصرفی را رواج داده ایم. در خیلی از زمان ها منابع در چاهی می ریزد كه هیچ وقت از داخل آن چیزی خارج نمی گردد و این مورد در بخش كشاورزی نمایان تر است. منابع قابل توجهی كه به اشتغال روستایی اختصاص پیدا كرد، یكی از نمونه های مهم بحث فوق است. درصد بالایی از این منابع، اشتغال روستایی تولید نخواهد كرد.
وی اضافه كرد: آیا این شیوه اعطای تسهیلات به اقتصاد روستا كمك می نماید یا اقتصاد روستا را به افول می برد؟ چگونگی توزیع منابع بخصوص در بخش كشاورزی بسیار حائز اهمیت می باشد.
شافعی با اشاره به توسعه متوازن، تصریح كرد: ما باید از دولت جمهوری اسلامی ایران بخواهیم كه توسعه متوازن در كشور صورت گیرد.
وی درباره قیمت حامل های انرژی هم اظهار داشت: این امر هم هم اكنون یكی از اشكالات ما محسوب می شود؛ یعنی سیستم یارانه ای خودش یك معضل است.
رییس اتاق ایران با طرح این پرسش كه آدم های كم برخوردار از یارانه بنزین سود می برند یا افراد برخوردار؟ تصریح كرد: فرض كنید كه در یك خانواده ثروتمند همه افراد خانواده ماشین داشته باشند و در یك خانواده روستایی هیچ كدام از افراد ماشین ندارند؛ حال كدام دسته سود بیشتری می برند؟ در این امر ما یارانه ها را بیشتر در اختیار ثروتمندان قرار می دهیم.
شافعی با اشاره به قانون فضای كسب و كار و بهره وری، بیان كرد: این دو قانون خیلی خوب بوده و ما فكر می كردیم كه قانون توسعه كسب و كار تحول عظیمی را به وجود خواهد آورد، اما چنین نشد.
وی با اشاره به این كه هم اكنون ما قوانین خوبی داریم كه اجرا نمی گردد، افزود: در همین قانون فضای كسب و كار یك ماده ۲۴ و ۲۶ را داریم كه به آن توجه نمی گردد. در یكی از دو ماده آمده كه هر تغییر در رویه ها و بخشنامه ها كه اعمال می شود، باید پیش زمینه ای از آنرا به فعالان اقتصادی بدهید؛ یعنی حق ندارید یك قانونی را شب تصویب كنید و فردا آنرا اجرا كنید؛ بلكه مطرح كنید كه این قانون از دو ماه دیگر اجرا خواهد شد.



1397/09/09
01:29:30
5.0 / 5
4768
تگهای خبر: آب , بازرگانی , بودجه , تولید
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است