در میزگرد سرمایه گذاری مطرح شد

قاچاق روزی ۱۰ میلیون لیتر بنزین به افغانستان

قاچاق روزی ۱۰ میلیون لیتر بنزین به افغانستان نت واش: رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی از قاچاق روزانه حدود ۱۰ میلیون لیتر بنزین به افغانستان اطلاع داد و اظهار داشت: وضعیت بازار چهارگانه عدم ثبات و پرهیز از سرمایه گذاری را به فعالان اقتصادی دیكته می كند.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، امروز (دوشنبه) میزگرد تخصصی محیط سرمایه گذاری و كسب و كار در ایران با حضور رئیس خانه صنعت و معدن ایران و دیگر دست اندركاران این بخش برگزار گردید و در آن تاثیر تحریم های بین المللی، نوسانات نرخ ارز و فساد ساختاری بر محیط كسب و كار و سرمایه گذاری در كشور بررسی گردید.
عبدالعزیز هدایت - رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی - در این نشست، ضمن برشمردن مشكلاتی كه در حوزه ساخت تجهیزات در كشور وجود دارد، به نقل از رئیس كمیسیون انرژی اتاق ایران درباره قاچاق بنزین اظهار داشت: روزانه حدود ۱۰ میلیون لیتر بنزین به افغانستان قاچاق می گردد كه قیمت هر لیتر بنزین در ایران ۱۰۰۰ تومان و در افغانستان ۶۰۰۰ تومان است. اما این پول به جای ایران به چین یا تركیه می رود و با آن لباس استوك وارد می گردد و دوباره پول آن تبدیل به دلار شده و از كشور خارج می شود؛ یعنی قاچاق در قاچاق كه این حجم نمی تواند توسط كولبران صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه تا قبل از طرح پیمان سپاری ارزی مبادلات تجاری ایران با دو كشور افغانستان و عراق با ریال انجام می شد، اظهار نمود: طرح پیمان سپاری ارزی، صادرات به این دو كشور را دچار مشكل كرده؛ به طوریكه قبل از این طرح روزانه ۵۰۰ كامیون از كرمامشاه به عراق می رفت اما هم اكنون به ۳۰ عدد رسیده است.
به قول رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران، ریالی كه ایرانیان به عراق می برند دوباره به كشور برمی گردد كه سبب شده برای مثال در مرز در شلمچه به علت عرضه بالای ریال توسط عراقی ها، دلار حدود ۶۰۰۰ تومان معامله شود.
هدایت با اشاره به اینكه ممنوعیت صادرات محصولاتی مانند گوجه فرنگی آسان ترین و بدترین روش است، خاطرنشان كرد: در شرایطی كه صادرات سبب افزایش قیمت در بازار داخل می گردد بهتر است آن محصول را از كشورهای دیگر وارد كرد تا بازار صادرات حفظ شود.
وی با تاكید بر خالی بودن ۷۵ درصد ظرفیت احداث كشور، اظهار نمود: صنعت ساخت تجهیزات تولید انبوه ندارد؛ ازاین رو باید بر مبنای سفارش ساخته شود یا طرح های توسعه ای از محل منابع ملی و سرمایه های خارجی تبدیل به پروژه شود.
به قول رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران، طی مدتی كه صنعت ساخت تجهیزات با شرایط گفته شده به پروژه تبدیل شد، شاهد رشد این صنعت در كشور بودیم.
وی ادامه داد: حداقل انتظار این بخش با ركودی كه هم اكنون وجود دارد امكان دسترسی به بازارهای جوار است، چراكه بخش اقتصادی قبل از ورود بخش سیاسی نمی تواند به بازارهای جوار وارد شود.
هدایت با اشاره به اینكه سرمایه گذاری در بازارهای مریض ممكن نیست، اظهار داشت: وضعیت بازار چهارگانه كشور مناسب نمی باشد. بازار پول مریض و دچار تلاطم است. بازار سرمایه بهم ریخته و بازار كالا با چالش های عجیب و كمبودهای وحشتناك مواجه می باشد. بازار كار هم بیش از ۳.۵ میلیون بیكار دارد كه اگر بیكاری پنهان را هم بررسی نماییم رقم آن بیش از مقدار ذكر شده است.
وی ادامه داد: مجموعه این شرایط و عدم ثبات، پرهیز از سرمایه گذاری را به فعالان اقتصادی دیكته می كند، چراكه احتمال از بین رفتن سرمایه زیاد است.
به قول هدایت، تعطیل بودن صنعت احداث به مفهوم این است كه ۸۰ درصد صنایع كشور مریض هستند.
كارت بازرگانی و تاسیس شركت دو كانون فساد
در ادامه این نشست، لطفعلی بخشی - نایب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران - با اشاره به اینكه فساد در بخش خصوصی هم زیاد است، اظهار داشت: برای دریافت كارت بازرگانی و تاسیس شركت هیچ شرطی به جز سن وجود ندارد كه این مسئله یكی از ریشه های فساد است و تعیین قوانین آن بر عهده دولت می باشد.
وی ادامه داد: تاسیس شركت در ایران نیازی به دانش، سرمایه و مكان ندارد و ثبت شركت تنها با پرداخت ۵۰ هزار تومان پول انجام می گردد كه نتیجه آن حجم عظیم چك های برگشتی است.
به قول نایب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران، دو كانون فساد در ایران، كارت بازرگانی و تاسیس شركت با قوانین موجود است.
ادامه دارد


1397/07/16
23:13:05
5.0 / 5
4216
تگهای خبر: بازار , بازرگانی , تجاری , تولید
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است