یك مسئول در سازمان امور مالیاتی اعلام كرد:

برآورد 35 تا 40 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در كشور

برآورد 35 تا 40 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در كشور نت واش: سرپرست معاونت پژوهش و برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: هم در بخش اشخاص حقوقی و هم مشاغل و هم در بعضی از فعالیت های ثبت نشده یا كارت بازرگانی، فرار مالیاتی وجود دارد كه برآورد می گردد 35 تا 40 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی اتفاق بیفتد.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، احمد زمانی در جمع خبرنگاران اضافه كرد: البته طی چند سال قبل بخشی از آن با استفاده از كنترل كارت های بازرگانی و كنترل شركت های سوری و اطلاعاتی كه از شركت های سوری به دست آمده، كنترل شده و بر همین مبنا نسبت فرار مالیاتی نسبت به پرداخت كم است.
وی با اشاره به وضعیت هزینه كرد درآمدهای مالیاتی در كشور اظهار نمود: سه درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها و به وزارت كشور به صورت متمركز و غیرمتمركز پرداخت می گردد و یك درصد هم صرف طرح تحول سلامت می گردد.
این مسئول افزود: سال قبل 18 هزار میلیارد تومان به شهرداری ها و 4 هزار و 300 میلیارد تومان به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی پرداخت شده كه بخش قابل توجهی صرف امور عمرانی می گردد. هم اكنون سهم هزینه های جاری و حقوق كاركنان بالاتر از سهم هزینه های عمرانی است و وقتی كه درآمدهای دولت كم می گردد به لحاظ محدودیت منابع باید از هزینه عمرانی كسر كرد، چون نمی توانیم حقوق كارمندان یا هزینه های انرژی را پرداخت نكرد و هرچه بودجه كم بیاید از هزینه های بودجه عمرانی كسر كرده و اینجا است كه نقش مالیات در تحقق بودجه به صورت چشم گیری دیده می گردد.
زمانی با اشاره به دو كاركرد توزیع درآمدی مالیات، تصریح كرد: یكی از این كاركردها، كاركرد توزیع درآمد و دیگری بازتوزیع درآمد است و كاركرد توزیع درآمد زمانی است كه ما می گوییم، كسی كه فعالیت اقتصادی كرده درآمد دارد؛ كسی كه درآمد بیشتری دارد؛ پس باید مالیات بیشتری بپردازد، در واقع یك توزیع درآمد در آنجا انجام می گردد و میزان درآمد به اصطلاح قابل تصرف اشخاص بعد از كسر مالیات نسبت به قبل آن تفاوت دارد.
سرپرست معاونت پژوهش، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی، خاطرنشان كرد: اثر بازتوزیع این است كه دولت پول و درآمد خویش را صرف هزینه هایی می كند كه امكان دارد مبحث یارانه باشد كه این قسمت بخش اعظمی را در همین مرحله بازتوزیع را شامل می گردد یا مثلا كارمندی كه در یك منطقه بد آب و هوا است از بازتوزیع بهره برده است.

وی با اشاره به اینكه بحث ممنوع الخروجی یكی از ابزارهایی است كه وجود دارد، خاطرنشان كرد: در ارتباط با پرونده یكی از فوتبالیست هایی كه هم اكنون در قید حیات نیستند هم مبحث رسیدگی به پرونده در زمان حیات تشكیل شده و بدهی مسجل شده و ممنوع الخروجی بطور قطع محقق شده است ولی چون كسی دنبال پرداخت نرفته است ابلاغ آن به این زمان محول شده است. تا زمانی كه پرداخت مالیات صورت نگیرد؛ نمی توان ممنوع الخروجی را لغو نمود باید تكلیف مالیاتی روشن شود تا پرونده از حالت ممنوع الخروجی به حالت عادی برگردد.
احمد زمانی همینطور در آیین رونمایی از فیلم داستانی مالیاتی با عنوان «فردا روز دیگری ست» و رونمایی از كتاب اطلاع رسانی مركز مردمی ۱۵۲۶ و سرود مالیات، اظهار نمود: مودیان بخش خصوصی طرف حساب اصلی این سازمان هستند و وظیفه اصلی این سازمان، وصول مالیات حقه است كه باید بر مبنای عدالت و حق باشد و اگر این مهم به روش حقه انجام نشود این سازمان رسالت خویش را به درستی انجام نداده است. تلاش مجموعه سازمان برای دست یابی به مجموعه سیاست ها و قوانین و مقررات و زیرساخت برای جمع آوری مالیات حقه است.
وی با اشاره به جلساتی كه در استان زنجان داشته است، اضافه كرد: در استان فضای مناسبی برای پشتیبانی از اداره كل امور مالیاتی وجود دارد كه این مهم سرمایه بزرگی برای سازمان و فرصت مغتنمی برای این اداره كل است. حتی در این استان پشتیبانی از اداره كل امور مالیاتی بیش از خود سازمان است و اعضای ستاد درآمد استان و دستگاه های تابعه سازمان امور مالیاتی هم همكاری بسیار خوبی با این اداره كل دارند.
زمانی با اشاره به اینكه این سازمان مجری وصول مالیات است، تصریح كرد: البته این امر بدون همكاری دستگاه ها امكان پذیر نیست و هم این سازمان در بخش های مطالعاتی و پژوهشی به دولت ها برای سیاست گذاری كمك می نماید اما سیاست گذار نیست. تا چند سال قبل وضعیت ادارات كل در قالب پرسش نامه هایی بعنوان نظرسنجی از ارباب رجوع بررسی می شد كه رضایت بخش نبود اما امروز برنامه جدیدی در دست اقدام است و مركزی خارج از سازمان عملكرد ادارات را ارزیابی می نماید.
سرپرست معاونت پژوهش و برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی با تاكید بر برخورداری ادارات كل امور مالیاتی از سرمایه انسانی، خاطرنشان كرد: آنچه كه در بحث نیروی انسانی مهم می باشد، برخورداری سازمان ها از نیروی انسانی با اعتماد به نفس است كه سازمان را كارآمد می كند.
زمانی با اشاره به اینكه به دنبال كتمان مواردی از قبیل فرار مالیاتی در سیستم مالیات نیستیم، به بحث فرار مالیاتی هم اشاره نمود و اظهار داشت: امام جمعه زنجان این موارد را مصداق لقمه حرام دانستند و این سازمان به دنبال وصول مالیات حقه و صرف آن برای كارهای حلال است كه در این زمینه فرهنگ سازی و سلامت اخلاق همكاران بسیار مورد توجه است. هدف از اجرای طرح جامع مالیاتی، تسهیل و تسریع در انجام امور و عرضه خدمات به مودیان است. نهایتا با اجرای طرح جامع مالیاتی روش سنتی جای خویش را به روش الكترونیكی خواهد داد كه در آن مراحل پرونده های مالیاتی از ابلاغ تا پرداخت مالیات، به صورت الكترونیكی صورت خواهد گرفت.
وی عنوان كرد: كاهش هزینه وصول مالیات، افزایش رضایت مشتری، كاهش فرار مالیاتی، افزایش درآمدهای مالیاتی همچون دستاوردهای بعد از اجرای این طرح است، اما برای رسیدن به یك سیستم مالیاتی كه بتواند ضمن وصول تمام درآمدهای مالیاتی دولت، رضایت همه صاحبان منافع سازمان را تامین كند، مستلزم داشتن یك رویكرد سیستمی در برخورد با مسائل و مشكلات مالیاتی است.
در ادامه این جلسه، مدیركل امور مالیاتی استان زنجان هم اظهار نمود: سازمان امور مالیاتی در چند سال اخیر با چالش كارت های بازرگانی مواجه بود كه عده ای با پرداخت مبلغ ناچیز به افراد بی بضاعت از این كارت ها سوء استفاده می كردند كه با همكاری صدا و سیما بر آن شدیم كه در این زمینه اطلاع رسانی نماییم.
میرحیدر رضوی افزود: سامانه ۱۵۲۶ پل ارتباطی مردم و این سازمان است و با عنایت به انبوه سئوالاتی كه این سامانه با آن مواجه بود، سئوالات با تكرار بالا در این كتابچه به چاپ رسیده است.

سعید توتونچی ملكی، مدیركل برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی در آیین رونمایی از فیلم داستانی مالیاتی با عنوان «فردا روز دیگری ست» و رونمایی از كتاب اطلاع رسانی مركز مردمی ۱۵۲۶ و سرود مالیات، اظهار نمود: از وقتی تحریم ها اعمال شد، سازمان امور مالیاتی بعنوان تامین كننده منابع دولت نقش خویش را ایفا كرد و این نقش با شرایط خاص كشور كه همزمان با شرایط كشور بود، همراه شد.
این مسئول افزود: اجرای طرح جامع امور مالیاتی برای گذر از یك سازمان سنتی برای رسیدن به یك سازمان مدرن است و در شرایط موجود، نگاه به سازمان جدی است كه بتواند در این شرایط حساس، بخشی از بودجه كشور را تسهیل كند كه نمونه آن لایحه بودجه امسال كشور بود و سیاست مداران به این نتیجه رسیده اند كه تنها راه تامین منابع دولت منابع مالیاتی است. سازمان امور مالیاتی نقش محوری در اقتصاد كشور دارد و آنچه مسلم است در استان زنجان هم همراهی خوبی از جانب مجموعه استانی با اداره مالیاتی وجود دارد و تعامل به شكلی است كه این ماموریت به خوبی پیش رفته است.
توتونچی ملكی تصریح كرد: ۱۱۴ هزار میلیارد تومان تعهد سازمان امور مالیاتی برای بودجه عمومی است كه این میزان در واقع یك سوم منابع بودجه عمومی كشور را شامل می گردد كه این امر با كار و تعامل حرفه ای با ذی نفعان این امر قابل تحقق است و سیر تغییر و تحولات در سنوات گذشته نشان دهنده میسر بودن این امر دارد.
مدیركل دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینكه درآمد مهم می باشد اما همه چیز سازمان نیست، خاطرنشان كرد: هر چند ما به هر استانی سهمی تعیین كرده و انتظار برآورده شدن آن را داریم، اما انتظار مهم تر ما تولید اعتماد بین مودیان است، چون كه امروز با اتكا به رفتار حرفه ای و با استفاده از ظرفیت های موجود می توان از اطلاعات بهره برد.





1397/04/21
19:50:56
5.0 / 5
4340
تگهای خبر: بازرگانی , بودجه , دستگاه , دولت
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است