در تشریح دستاوردهای پارك فناوری دانشگاه تهران اعلام شد

دو برابر شدن زیرساخت های توسعه ای برای تامین امکانات شرکت های دانش بنیان

دو برابر شدن زیرساخت های توسعه ای برای تامین امکانات شرکت های دانش بنیان نت واش: رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اعلان اینکه از وظایف پارک های علم و فناوری در سرتاسر دنیا ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه شرکت های دانش بنیان است در ادامه افزایش بالفعل زیرساخت های توسعه ای از 20 به 40 هزار مترمربع از دستاوردهای انقلاب اسلامی اعلام نمود.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، دکتر علی اسدی، هم زمان با ایام الله دهه فجر در نشست تخصصی نوآوری و فناوری، دستاوردها، چالش های امروز و راهبردهای آینده در محل سالن پندار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اعلان اینکه بر طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بیشترین شرکت دانش بنیان نسبت به واحدهای فناور داشته است، در ادامه اظهار داشت: موضوع بعد درباب دستاوردهای پارک فناوری دانشگاه تهران نسبت شرکتها به لحاظ این که در گریدی هستند.
وی، در ادامه توضیح داد: به غیر از ۷۰ هسته که تحت پوشش مرکز نوآوری ما فعالیت می نمایند که به زودی ایده شان را تصویب و به محصول تبدیل می کنند، شرکت های رشدی ما ۴۲ درصد، پسارشدی ۴۶ درصد و توسعه و کارفرمایی ما ۱۰ درصد را می سازند.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، اضافه کرد: این مساله که بیشتر پارک های استانی با هدف گذاری آنها بر شرکت های توسعه ای و کارفرمایی با آورده، پارک فناوری دانشگاه تهران ۹۰ درصد شرکت های رشدی، پسارشدی و هسته ای دارد، حاکی از آنست که این پارک بسیار هزینه کرده است و درآمدی هم داشته است صرف توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری و پشتیبانی از شرکت های جدید و نوپا کرده است.
اسدی افزود: براین اساس پارک فناوری دانشگاه تهران بیشترین درصد شرکت دانش بنیان در عرصه فناوری در بخش RCT ۳۰ درصد، در بخش مکانیک و الکترونیک ۱۸ درصد و در بخش تجهیزات پزشکی ۷.۵ درصد بوده است.
وی، اشاره کرد: همانطور که دانشگاه تهران در همه حوزه ها و رشته ها فعالیت دارد اولویت پارک فناوری دانشگاه تهران هم فناوری های نرم، اجتماعی و بین رشته ای است. تا حالا مبدع ایده هایی نظیر رویش و شکوفایی، پسارشد و توسعه پارک فناوری دانشگاه تهران بوده است که وزارت علوم و بقیه پارک ها هم آنرا مدنظر قرار داده اند و موسس ارتقاء و رشد شرکت های دانش بنیان بوده اند.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، درباره ی نسبت شرکت های مستقر و عضو در پارک فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: ۳۳ درصد شرکت های دانش بنیان عضو و ۷۳ درصد مستقر در پارک فناوری هستند. از موضوعات مهم پارک فناوری به عنوان دستاورد کوشش برای ایجاد زیرساخت و تامین فضای فیزیکی مناسب برای شرکت های دانش بنیان خصوصاً برای شرکت های رشدی، پسارشدی است. چون شرکت های توسعه ای می توانند زمین بخرند و محصول داشته باشند اما شرکت های دانش بنیانی هستند با وجود داشتن محصولات مناسب توان مالی لازم را ندارند.
اسدی، درباره ی گسترش زیرساخت ها هم توضیح داد: مساحت زیرساخت های بالفعل از ۲۰ به ۴۰ هزار مترمربع رسیده است اکنون بصورت بالقوه در بخش شرقی پارک با تلاش شبانه روزی حدود ۳۰۰۰ مترمربع به فضای فیزیکی پارک اضافه می شود تا در آینده شرکت های دانش بنیان در آن مستقر شوند.
وی، افزود: درحال عقد نهایی قرارداد با شرکتی هستیم که در بخش غربی پارک پروژه ای تحت عنوان TH۱ که ۱۰ هزار مترمربع است طی ۲ تا ۳ سال آینده به بهره برداری برسد فضای دیگری که طی ۴ تا ۵ سال پیشرفت داشته است تحت عنوان پروژه T۴ از آن یاد می شود بیش از ۲۳ هزار مترمربع با اعتبار مورد ۷۰۰ میلیارد تومان است که برای تامین اعتبار درحال مذاکره هستیم اما پروژه ۱۰ هزار مترمربع ذکر شده به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که درحال نهایی شدن است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به فعالیت ۲۰ ساله پارک فناوری دانشگاه تهران در ادامه اشاره کرد: هم اکنون ۲۲۶ شرکت دانش بنیان عضو و مستقر در پارک فناوری داریم و ۲۰ شرکت درحال پذیرش است که به زودی زیرساخت های لازم فراهم می شود.
اسدی، با اشاره به این که اکنون پارک فناوری دانشگاه تهران به ۷۰ هسته خدمات ارائه می کند، اضافه کرد: در کل ۳۱۶ واحد فناور در پارک فناوری خدمت می گیرند و نزدیک به ۱۲۰ هسته از تیم های دانشجویی، اساتید و واحدهای فناور هستند که به زودی شرایط فراهم و تامین مالی می شود.
وی، از دستاوردهای مناسب طی ۲۰ سال فعالیت پارک فناوری دانشگاه تهران افزایش شمار شرکت های وابسته به دانشگاه تهران برشمرد و اضافه کرد: تا انتهای سال ۱۴۰۱، ۴۳ درصد از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک وابسته به دانشگاه تهران و ۵۷ درصد غیروابسته بوده اند اما اکنون شرکت های وابسته به دانشگاه تهران بدان معنا که اعضای آن دانشجو، عضو هیأت علمی و یا فارغ التحصیل دانشگاه تهران هستند به ۵۵ درصد رسیده است. به عبارت دیگر از ۴۸ شرکتی که در سال ۱۴۰۱ وابسته به دانشگاه تهران داشتیم اکنون ۹۰ شرکت وابسته به دانشگاه تهران هستند و این یعنی ۱۰۰ درصد جهش.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اعلان اینکه از شرکت های دانش بنیان و گرید معاونت علمی ریاست جمهوری ۵۹ درصد در دانشگاه تهران مستقر هستند، اشاره کرد: بر طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پارک فناوری دانشگاه تهران بیشترین شرکت دانش بنیان را به خود مختص کرده است.
اسدی، در بخش دیگری از سخنانش درباره ی چالش های پیش رو با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان به کل صندوق های پژوهش و فناوری کشور از محل اعتبارات دولت اظهار داشت: اگر سهم دولت در صندوق را ۳۰ درصد در نظر بگیریم ۷۰۰ میلیارد تومان بخش خصوصی و به عبارتی سایر سهامداران صندوق ها آورده اند.
وی افزود: امسال شاید بخش خصوصی نتواند یک جا سهم خودش را بیاورد اما طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان به صندوق ها تزریق می شود این علاوه بر تسهیلات حمایتی است که می تواند اتفاق بیفتد. حدود ۱۲ برابر یعنی ۱۲ هزار میلیارد تومان ظرفیت صندوق هاست برای اینکه تضامین خودشان را داشته باشند که این دستاورد بسیار بزرگی است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، نبود شبکه ارگانیک و مناسب میان پارک ها و شرکت های مستقر را از دیگر چالش های موجود برشمرد و اضافه کرد: شرکت های مستقر می توانند برای افزایش کمی و کیفی محصولاتشان از خدمات پارک بهره مند شوند اما از آن بی اطلاعند.
اسدی، با اشاره به اقدامات خوب پارک فناوری دانشگاه تهران برای شبکه سازی طی یک سال اخیر، اظهار داشت: چالش بعدی نبود ارتباط میان سرمایه گذار و سرمایه پذیر است. ما اکنون شرکت های دانش بنیانی داریم که محصولاتشان قابل رقابت با محصولات خارجی است.
وی با اعلان اینکه در ۲ تا ۳ سال قبل پارک های فناوری ردیف اعتباری مستقلی داشتند، اضافه کرد: بدین ترتیب درآمدها و هزینه ها با مدیریت پارک انجام می شد اما مجلس شورای اسلامی آنرا متمرکز کرد. اکنون درآمدهای اختصاصی که باید برای زیرساخت های پارک و هسته ها هزینه شود با تأخیر به انجام می رسد. همین عامل سبب شده تا ما در قراردادهای انتقالی نتوانیم از شرکت های دانش بنیان حمایت های لازم را داشته باشیم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه شرکت های دانش بنیان با محصولات خوب توان تجاری سازی را ندارند، اضافه کرد: پارک به عنوان راهبرد دیپلماسی دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده است و با برخی کشورهای همسایه نظیر عراق وارد صحبت شده ایم اما به سبب تحریم های ظالمانه با مشکل روبه رو شده ایم.
اسدی، از انعقاد تفاهم نامه برای ایجاد شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف آگاهی داد و اظهار داشت: بر این اساس این دانشگاه از سال تحصیلی آینده دانشجو پذیرش می کند و از اکنون حدود ۵۰۰ مترمربع برای پارک فناوری اختصاص داده شده است. بدین ترتیب می توانیم در عرصه تجاری سازی هم فعال باشیم.
وی راهبردهای آینده را ناحیه نوآوری دانست و اشاره کرد: از شروع قبول مسئولیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درصدد بودم تا همه امکانات را در خدمت نوآوری و فناوری در آوریم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری در ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ با حضور شهردار تهران، وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، معاونت علمی ریاست جمهوری در ادامه از انجام کارهایی برای تدوین اساسنامه و بخشنامه آن آگاهی داد و اظهار داشت: بدین ترتیب نه فقط دانشگاه تهران بلکه از همه ظرفیتهای موجود در این ناحیه شامل بخش خصوصی، دیگر دانشگاه ها، وزارت علوم، معاونت علمی دراین زمینه استفاده می شود.
اسدی، از دیپلماسی دانش بنیان به عنوان یک برنامه رهبردی دیگر نام برد و ابراز امیدواری کرد که اواسط سال آینده در راستای تجاری سازی محصولات دانش بنیان شاهد اتفاقات خوبی باشیم.




منبع:

1402/11/19
13:53:11
5.0 / 5
324
تگهای خبر: تجاری , خدمات , دولت , شهردار
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است