معاون اقتصادی استاندار تاكید كرد

لزوم افزایش راندمان آبیاری در خوزستان

لزوم افزایش راندمان آبیاری در خوزستان خوزستان معاون اقتصادی استاندار خوزستان اظهار داشت: یکی از مهم ترین مباحثی که باید دنبال نماییم این است که مصرف بهینه آب نداریم و راندمان آبیاری در استان نصف کشوری است.



آقارضا فتوحی در گردهمایی مدیریت خشکسالی که شامگاه، ۱۰ اردیبهشت ماه در اهواز بر گزار شد، اظهار نمود: استان خوزستان حدود ۲۰ درصد امنیت غذایی را دارا است؛ یعنی یک پنجم امنیت غذایی کشور در اختیار استان است و این یعنی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد کشور نقش اساسی دارد.

وی اضافه کرد: خوزستان ۴.۶ میلیون هکتار وسعت دارد و فقط ۱.۳ میلیون هکتار از آن کشت می شود و حدود ۴۰ درصد از منابع آب کشور در استان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اظهار داشت: یکی از مهم ترین مباحثی که باید دنبال نماییم این است که مصرف بهینه آب را نداریم و راندمان آبیاری در استان نصف کشوری است. یعنی کشور حدود ۳۸ تا ۴۰ درصد است اما استان خوزستان حدود ۲۴ درصد و حدودا نصف است.

فتوحی خاطرنشان کرد: در نخستین اقدام، باید راندمان آبیاری را بالا ببریم چون مساله آب برای خوزستان بسیار مهم می باشد و آب و هوای گرمی دارد و گرمای تابستان استان با جاهای دیگر قابل مقایسه نیست و چون نقشی هم در امنیت غذایی دارد ما باید راهکاری را برای مدیریت این مسئله لحاظ نماییم تا بتوانیم اثرگذاری مناسبی را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: مهم ترین راهکاری که به ذهن بنده می رسد توجه به معیشت کشاورزان، روستاییان، تولیدکنندگان و مراکز تولید ما است که وزارت جهاد کشاورزی، سازمان آب و برق و مجموعه عوامل دولت درحال پیگیری هستند که بتوانند کمک کنند و اثر گذاری لازم را داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان خاطرنشان کرد: دومین راهکار، رعایت حق آبه در پایین دست و بالادست است و همه این ها را از سازمان آب و برق می خواهیم. مثل استانهای دیگر مانند استان ایلام، لرستان و چهار محال و بختیاری در بحث حق آبه باید کاری نماییم که بتوانیم اثر گذاری لازم را داشته باشیم.

فتوحی اظهار داشت: پیش از این که به بخش کشاورزی دقت کنیم نخستین فاکتور ما آب آشامیدنی روستاییان ما است و آب آشامیدنی در اولویت قرار دارد.

وی اضافه کرد: در بحث آب دام، دامپروری، گاومیش و احشامی که داریم در جلسه جهاد کشاورزی مطرح کردیم که اصولی مسایل را پیگیری کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اظهار داشت: بحث سوم شامل کشت هایی هستند که به آب کمتری نیاز دارند. اگر در منطقه کرخه مشکل داریم و در حوضه کارون کمتر یا اصلا مشکلی نداریم، ازاین رو باید دقت کنیم و این مورد را پیگیری و کشت هایی که کم آب هستند را جایگزین نماییم. محصولات پر آب مثل برنج را کشت نکنیم و مطمئن هستم سازمان آب و برق این مساله را پیگیری خواهد نمود.

فتوحی اضافه کرد: ما باید ورودی و خروجی آب هایی که وارد استان می شود را رصد نماییم.




1401/02/11
10:02:01
5.0 / 5
536
تگهای خبر: آب , برق , تولید , خشكسالی
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است