نحوه فعالیت اصناف در وضعیت جدید کرونائی

نحوه فعالیت اصناف در وضعیت جدید کرونائی نت واش: دبیر اتاق اصناف ایران از تمرکز بر فرهنگسازی برای واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی و همین طور تشدید نظارت بر رعایت پروتکل ها آگاهی داد و اظهار داشت که باتوجه به دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، دیگر بحث تعطیلی مشاغل در پیک های کرونا مطرح نیست.


محمدباقر مجتبایی در گفت و گو با ایسنا، درباره نحوه فعالیت اصناف در وضعیت قرمز کرونائی فعلی اظهار نمود: طبق تجربیات ماه های گذشته در مقابله با انتشار ویروس کرونا، باید استراتژی و سیاست گذاری جدید در این عرصه تعریف می شد. کمیته امنیتی ستاد کرونا مسئول تصمیم گیری و ساماندهی امور کسب وکارها، فعالیت ادارات و همه کارهای اقتصادی و اجتماعی است. حدود دو ماه پیش با بهره گیری از جزییات تجربیات طرح های قبلی و همین طور لزوم پرداختن به معیشت و سلامت در کنار یکدیگر، طرح هوشمند مدیریت کرونا بر بستر سامانه "ایران من" یا سامانه "امید" از طرف این کمیته ابلاغ گردید.
وی ادامه داد: بارها گونه های مختلف این ویروس شیوع پیدا کرده و بر خلاف تصور ابتدایی، اپیدمی کوتاه مدت نبود. بدین سبب دیگر نمی توان با تعطیلی مشاغل و اداره ها ادامه داد، چونکه این ویروس تمام شدنی نیست و دوره آن هم کوتاه مدت نیست. در این شرایط از طرفی جان هر شهروند و حتی پیش گیری از بیماری و درد کشیدن افراد مهم می باشد، اما از طرف دیگر باید زندگی، شغل و ارائه خدمات و کالا به مردم گرفتار مشکل نشود.
دبیر اتاق اصناف ایران با اعلان اینکه در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، تکلیف تمام بخش جامعه مشخص شده، اشاره کرد: بعنوان مثال در زمینه اصناف قرار شد واحدهای صنفی مانند سایر اقشار جامعه واکسن بزنند البته در کشور قانون الزامی برای واکسن نداشتیم و بوسیله اطلاع رسانی و روش های تشویقی این کار انجام شد.
۸۵ درصد اصناف واکسن زدند
وی با اشاره به تعیین جریمه نقدی برای تزریق نکردن واکسن در بعضی کشورها، اظهار داشت: اما در ایران حداقل در زمینه اصناف با اطلاع رسانی گسترده و همکاری اصناف این روند انجام شد و برمبنای آمار سامانه ایران من، ۸۵ درصد اصناف واکسن تزریق کرده اند.
همین طور بگفته دبیر اتاق اصناف ایران در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا گروه بندی سابق اصناف بطور کلی از بین رفته و در مقابل مشاغل حساس و تجمعی، خصوصاً مشاغلی که مشتریان مجبور به درآوردن ماسک هستند، مانند رستوران مشخص شده است. بر این اساس قرار شد در مصوبات جدید ستاد ملی کرونا به شکلی عمل شود که رعایت چهار عنصر کلیدی یعنی استفاده از تهویه مناسب، استفاده از ماسک، استفاده از واکسن و رعایت فاصله اجتماعی مورد تاکید قرار گیرد.
رستوران و تالارها کارت واکسن مشتریان را کنترل کنند
وی با اعلان اینکه طبق گزارش وزارت بهداشت استفاده از ماسک مناسب حداقل ۳۵ درصد احتمال مبتلاشدن به ویروس کرونا را می کاهد، اشاره کرد: در زمینه اصناف مشاغلی مانند رستوران، فست فود و تالارهای پذیرایی باید در وضعیت بحرانی علاوه بر این که خودشان واکسن زدند، کنترل کنند که مشتریانشان هم واکسن زده باشند. مشاغل غیر صنفی مثل سینما، تئاتر، باشگاه و غیره هم در همین دسته قرار می گیرد.
دبیر اتاق اصناف اضافه کرد: مغازه داران می توانند کارت واکسن مشتریان را ببینند یا کد ملی مشتریان را در سامانه ایران من چک کنند، اما سامانه هنوز به اندازه کافی سرویس نمی دهد و ارتقای سرویس دهی آن در دست پیگیری است. در وضعیت فعلی انتظار داریم مردم اصل کارت واکسن یا عکس آنرا در تلفن همراه خود داشته باشند.
اما بگفته وی ممکنست مغازه داران شرم داشته باشند که از مشتری خود درخواست کارت واکسن کنند، بدین سبب این پروسه بیشتر نیاز به فرهنگ سازی دارد تا تهدید به پلمپ و موارد دیگر جریمه. هرچند دریافت نکردن کارت واکسن از مشتریان در وضعیت بحرانی کرونا هم مشمول تخلف و پرداخت جریمه است، اما چون هنوز ابزار این کار کامل فراهم نیست، بیشتر بر فرهنگسازی تمرکز کردیم.
مجتبی با اعلان اینکه برای تحقق این امر لازم است تبلیغات عمومی در سطح گسترده ای صورت گیرد تا مردم هم مسئولیت اجتماعی خودرا بروز دهند، اظهار نمود: هم اکنون بر اساس گزارش وزارت بهداشت هفت میلیون نفر بطور کلی واکسن نزدند و هشت میلیون نفر هنوز دوز دوم را تزریق نکرده اند.
جریمه متخلفان چیست؟
این مقام صنفی با اعلان اینکه مهم ترین ناظر خود مردم و فرهنگ سازی است، اظهار نمود: بطور کلی بیشتر واحدهای صنفی پروتکلهای بهداشتی را رعایت می کنند و برای اندک واحدهایی که نکات را رعایت نمی کنند مکانیزم برخورد داریم. برمبنای مصوبه ستاد ملی کرونا واحدهای صنفی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند در مرحله اول اخطار کتبی پلمب دریافت می کنند، در مرحله دوم دستگاه پوز بانکی آنها به مدت دو هفته قطع می شود و در مرحله سوم اگر رعایت نکنند به مدت یک ماه پلمب می شوند.
از جانب دیگر بگفته وی طبق گزارش وزارت بهداشت، رعایت پروتکلهای بهداشتی از طرف مراجعان برخی اصناف همچون نانوایی، سوپرمارکت، فروشگاه زنجیره ای، رستوران ها و تالارها کمتر است. پست مردم در این مکان ها که در نقاط تجمعی و فاصله کم قرار می گیرند، باید دقت بیشتری داشته باشند.
مجتبایی با تاکید بر این که در تالار و رستوران به ازای هر چهار متر مربع یک صندلی و فاصله میزها از دیگر حداقل ۱.۵ متر باشد، اظهار نمود: اتاق اصناف نخستین و با اهمیت ترین وظیفه خودرا در وضعیت فعلی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی می داند. با همین پروسه باید کمک نماییم تا حداقل حالا که پیک شروع شده، مدت آن کوتاه باشد.
دبیر اتاق اصناف ایران اصرار کرد که در کنار بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، تشدید بازرسی و برخورد طبق مصوبات ستاد ملی کرونا بطور جدی به اتحادیه های صنفی ابلاغ گردیده است.
تعطیلی نداریم
ایشان سپس اصرار کرد که دیگر تعطیلی مشاغل در دستور کار نیست و اظهار داشت: چیزی تحت عنوان گروههای شغلی دیگر وجود دارد، اما رنگبندی شهرها هنوز پا برجاست. برای مثال باید به این نکته توجه کرد که گروه شغلی مثل فروش موتورسیکلت اصلاً تجمع ندارد که بخواهد در وضعیت بحرانی تعدیل شود. اما در گذشته مشاغل زیادی بودند که فقط به اقتضای شرایط و تجربه کشورهای دیگر مجبور به تعطیلی بودند، ولی حالا الگوها در خیلی از کشورها تغییر کرده است.
دبیر اتاق اصناف اضافه کرد: در آذر و دی امسال ۱۲ هزار نفر از کارفرمایان صنفی تست کرونا دادند که از بین آنها فقط ۱۰۹۶ تست مثبت بود. در این طرح هوشمند اسامی افرادی که تست آنها مثبت بوده به اتاق های صنفی اعلام می شود و بازرسان بر طبق این اطلاعات به واحد مراجعه می کنند تا فرد بیمار در مغازه نباشد. در غیر اینصورت مغازه پلمب می شود.




منبع:

1400/11/14
13:35:39
5.0 / 5
580
تگهای خبر: ابزار , بحران , بهداشت , خدمات
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است