تولید تلویزیون کم شد

تولید تلویزیون کم شد نت واش: تازه ترین آمار انتشار یافته از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در پنج ماهه اول امسال از 24 کالای منتخب صنعتی، تولید 13 کالا کم شده و تولید تلویزیون با کاهش 11.7 درصدی روبه رو شده است.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، بر طبق این آمار در پنج ماهه نخست امسال تولید سه کالا بیش از ۲۰ (تا ۵۹.۸ درصد)، یک کالا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد، دو کالا ۱۰ تا ۲۰ درصد و شش کالا کمتر از ۱۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش داشته و تولید ۱۳ کالا نیز کم شده است.
در این میان رتبه دوم بیشترین افزایش تولید، مربوط به روغن تولید شده نباتی است که با ۳۷.۲ درصد رشد، تولید آن در پنج ماهه نخست امسال به ۸۳۴ هزار و ۷۰۰ تن رسیده است.
تولید روغن در بیشتر ماه های سال قبل بیشترین کاهش را نسبت به سایر کالاها داشت. برمبنای نامه دبیر ستاد تنظیم بازار، کارخانجات تولیدی امسال باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام نمایند که برای چهار ماه باید معادل ۹۰۰ هزار تن باشد.
در خرداد ماه امسال افزایش قیمت ۳۵ درصدی روغن مایع و ۳۰ درصدی روغن جامد بطور غیررسمی از طرف مسئولان تایید و در نهایت در سامانه ۱۲۴ که ملاک عمل بازرسان صنفی است اعمال شد. مشکلات بازار روغن محدود به افزایش قیمت نیست بلکه در ماه های اخیر بازار روغن بارها با تلاطم، کمبود و افزایش قیمت مواجه شد؛ تا جایی که حتی با تشکیل صف های طولانی و حواشی دیگر همچون دریافت کارت ملی برای ارائه روغن در بعضی فروشگاه ها مواجه گردید.
افزایش ۱۰ درصدی تولید لوازم خانگی
طی پنج ماهه امسال تولید انواع لوازم خانگی با ۱۰.۷ درصد افزایش نسبت به زمان مشابه سال قبل به بالای یک میلیون و ۸۵۶ هزار دستگاه رسیده است. از بین انواع لوازم خانگی تولید تلویزیون با کاهش ۱۱.۷ درصدی مواجه بوده و تولید آن از ۵۰۷ هزار و ۱۰۰ دستگاه در پنج ماهه سال قبل ۴۴۷ هزار و ۷۰۰ دستگاه در زمان مشابه امسال رسیده است.
اما تولید ماشین لباسشویی، یخچال و فریزر و کولر آبی با ۳۶.۸، ۱۱.۹ و ۴.۱ درصد افزایش به ترتیب به نزدیک ۵۵۰ هزار، ۸۵۹ و ۷۵۴ هزار دستگاه رسیده است.
اما با وجود افزایش تولید لوازم خانگی در امسال، در بازار شاهد کاهش قیمت نیستیم. بتازگی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی افزایش ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد، گران شدن قیمت جهانی مواد اولیه و افزایش نرخ ارز که شش برابر نسبت به سال ۱۳۹۷ شده را از دلیلهای افزایش قیمت عنوان نمود.
گفتنی است که سال قبل سرپرست معاونت امور تجاری داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) هدف این وزارتخانه را تولید ۱۱.۶ میلیون دستگاه لوازم خانگی در سال عنوان کرده، اما گفته بود که تقاضا در این بازار حدود ۱۲.۵ میلیون دستگاه و بخش اعظم آن در بخش لوازم خانگی کوچک است.
همچون مهم ترین کالاهای دیگری که تولید آنها افزایش داشته نیز می توان به کامیون، کامیونت و کشنده با ۵۹.۸ درصد افزایش که بیشترین افزایش تولید است اشاره نمود. همین طور در طول این مدت تولید انواع سواری، پتروشیمی، کمباین، کارتن، نئوپان و دوده با ۰.۲، ۴.۷، ۷.۱، ۲.۳، ۵.۸ و ۱۷.۲ درصد بالا رفته است.
کاهش تولید کفش و چرم
از بین ۲۴ کالای منتخب صنعتی تولید ۱۳ کالا کاهش داشته که بیشترین کاهش مربوط به الیاف اکریلیک با ۳۷ درصد، سموم دفع اقات نباتی با ۲۷.۹، الکتروموتور ۱۷.۵ درصد کاهش بوده است.
کمترین کاهش تولید نیز مربوط به انواع کاغذ است که تولید آن با ۰.۵ درصد کاهش به ۳۹۴ هزار و ۴۰۰ تن در پنج ماهه اول امسال رسیده است.
تولید انواع کفش و چرم نیز در طول این مدت ۷.۷ و ۲.۲ درصد کاهش داشته و به ۴۵ میلیون و ۲۰۰ زوج و بیش از ۱۳ میلیون فوت مربع رسیده است.
وانت، اتوبوس، پودر شوینده، روغن موتور و نخ سیستم پنبه ای نیز همچون دیگر کالاهایی است که تولیدشان در طول این مدت کم شده است.




منبع:

1400/07/05
14:22:05
5.0 / 5
721
تگهای خبر: آب , اتوبوس , الكتروموتور , بازار
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است