معاون امور صنایع وزارت صمت خبر داد

امكان بازبینی در سهمیه های پتروشیمی فراهم گردید

امكان بازبینی در سهمیه های پتروشیمی فراهم گردید نت واش: معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ضمن اشاره به اصلاح سهمیه واحدهای صنعتی بر مبنای میانگین تولید و خرید سال گذشته، اعلام نمود که صاحبان صنایع می توانند با عرضه مستندات معتبر همچون صورت مالی حسابرسی شده به سازمان های صمت استانی تقاضای سهمیه خویش را اصلاح کنند.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، مهدی صادقی نیارکی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما با اشاره اقدامات انجام شده برای ساماندهی وضعیت عرضه وتقاضا در مورد واردات بعضی از محصولات پتروشیمی اظهار داشت: واردات محصولات پتروشیمی ممنوع نبوده و سال هاست که تعرفه این محصولات ۵ درصد است چون پتروشیمی جزو مزیت های رقابتی کشور است.
البته به قول وی در بعضی از گریدهای پتروشیمی همچون انواع pp کمبود تولید و عرضه داریم و به صورت کلی کمبود عرضه برخی مواد اولیه پتروشیمی در بورس کالا وجود دارد و این واردات برای جبران کسری انجام شده است. همینطور سال ها است که پلی پروپیلن به علت کمبود و تنظیم بازار، واردات می شود.
صادقی نیارکی همینطور درپاسخ به مبحث رانت ارز که در این گفتگو عنوان شد، اظهار داشت: اگر مبحث رانت نرخ ارز بود، کسی ۶۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی مواد پلی پروپیلن را خریداری نمی کرد. با اصلاحات انجام شده پیک رقابت ها رفع شده است و کالاهایی که با رقابت های زیادی همراه بودند، حالا یا رقابت نمی شوند و یا به مچینگ می روند. البته در بورس کالا به واسطه کمبود عرضه و نبود توان تولید به اندازه نیاز موجود، حدود ۴۰ گرید رقابت می شود. به صورت کلی اگر کالا به اندازه نیاز تولید نشود، بازار حاشیه ای پیدا می کند. هم اکنون پی. وی. سی، پلی پروپیلن گرید فیلم، پ. پ شیمیایی، پ. پ نساجی، استایرن بوتادین و ۲EH که رقابتی در آن صورت نمی گیرد یا دامنه رقابت آن مدیریت شده است.
به قول وی سامانه بهین یاب یک درگاه است و هم اکنون بنگاه ها با خوداظهاری و گاها ارتباط غیر برخط، حامل های انرژی همچون برق را اعلام می کنند و معاونت طرح و برنامه وزارت صمت پیگیر برقرای ارتباط بر خط با تأمین اجتماعی، توانیر و سازمان امور مالیاتی هست که بعضی از این ارتباطات هم انجام گرفته است. درخواست وزارت صمت از سازمان امور مالیاتی مدت هاست که انجام شده است و برای سامانه بهین یاب درخواست ارتباط داده ها صورت گرفته است.
صادقی نیارکی در ادامه اظهار نمود: با اصلاحات انجام شده تقاضای کاذب در بازار پتروشیمی کاهش پیدا کرده است. در سال ۱۳۹۶ عرضه مواد پتروشیمی در کالاهای ملتهب، ۱.۱۴۶ هزار تن بوده است و در سال ۱۳۹۹ به ۱.۱۳۸ هزار تن رسیده است. این در شرایطی است که با وجود افزایش تولید محصولات پایین دستی با انجام اصلاحات انجام گرفته توسط وزارت صمت میزان سوداگری را کاهش شدید داده است.
به قول معاون امور صنایع وزارت صمت تقاضای کالای ملتهب در سال ۱۳۹۶ حدود ۲.۲۰۰ هزار تن بوده است و در سال ۱۳۹۸ به ۱.۷۰۰ هزار تن رسیده است. همینطور در سال ۱۳۹۶ عرضه مواد پتروشیمی در کالاهای ملتهب یک میلیون و ۱۴۶ هزار تن، در سال ۱۳۹۷ یک میلیون تن، در سال ۱۳۹۸ یک میلیون و ۱۵۷ هزار تن و در ۸ ماه سال ۱۳۹۹ این عرضه یک میلیون و ۱۴۱ هزار تن بوده است. درباره تقاضای کالاهای ملتهب در سال ۱۳۹۶ میزان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، سال ۱۳۹۷ چهار میلیون تن، سال ۱۳۹۸ هم یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و در سال ۱۳۹۹ یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است. که نشان از اصلاحات انجام گرفته در سهمیه ها و توزیع بهینه است.
کمبود نداریم؛ واردات بخاطر رانت ارزی است
اما احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعتقاد دارد این واردات ناشی از رانت گپ ارزی است و عده ای مصرف کننده واقعی نیستند، اما این مواد را می خرند و اگر گپ ارز نباشد خیلی از دلالان صحنه را ترک خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه در کشور کمبود تولید مواد اولیه پتروشیمی نداریم، اظهار داشت: آنچه باعث این کمبودها می شود، نبود توزیع مناسب این مواد است و اینکه نمی توانیم کالا را به دست مصرف کننده واقعی برسانیم. به عبارت دیگر دلالی و استفاده از رانت باعث احساس کمبود مواد اولیه می شود.




منبع:

1399/09/24
14:04:18
5.0 / 5
1237
تگهای خبر: بازار , برق , تولید , صنعت
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است